Sitruunamarinoidut simpukat

Tämä on yksinkertainen ja raikas äyriäisruoka, joka ei vaadi lähes lainkaan työtä.

Neljälle

  • 400 g simpukoita vedessä

Marinadi

  • 1 dl ruokaöljyä
  • 1 dl puristettua greippimehua
  • 1 rkl puristettua sitruunamehua
  • 1 rkl hienonnettua punasipulia
  • ½ dl hienonnettua persiljaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

raastettua tai suikaloitua sitruunankuorta koristeluun

1. Valuta simpukat ja laita ne syvälle vadille. Sekoita marinadin ainekset ja kaada simpukoiden päälle. Anna niiden vetäytyä marinadissa muutama tunti.

2. Keitä suikaloitu sitruunankuori hetki vedessä ja koristele simpukat kuorenpaloilla. Tarjoile paahdetun leivän tai valkosipulileivän kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!