Sitruunamarinoidut simpukat
Tämä on yksinkertainen ja raikas äyriäisruoka, joka ei vaadi lähes lainkaan työtä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 400 g simpukoita vedessä
Marinadi
- 1 dl ruokaöljyä
- 1 dl puristettua greippimehua
- 1 rkl puristettua sitruunamehua
- 1 rkl hienonnettua punasipulia
- ½ dl hienonnettua persiljaa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
raastettua tai suikaloitua sitruunankuorta koristeluun
1. Valuta simpukat ja laita ne syvälle vadille. Sekoita marinadin ainekset ja kaada simpukoiden päälle. Anna niiden vetäytyä marinadissa muutama tunti.
2. Keitä suikaloitu sitruunankuori hetki vedessä ja koristele simpukat kuorenpaloilla. Tarjoile paahdetun leivän tai valkosipulileivän kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka