Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Sitruunamarinoidut simpukat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on yksinkertainen ja raikas äyriäisruoka, joka ei vaadi lähes lainkaan työtä.

Neljälle

  • 400 g simpukoita vedessä

Marinadi

  • 1 dl ruokaöljyä
  • 1 dl puristettua greippimehua
  • 1 rkl puristettua sitruunamehua
  • 1 rkl hienonnettua punasipulia
  • ½ dl hienonnettua persiljaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

raastettua tai suikaloitua sitruunankuorta koristeluun

1. Valuta simpukat ja laita ne syvälle vadille. Sekoita marinadin ainekset ja kaada simpukoiden päälle. Anna niiden vetäytyä marinadissa muutama tunti.

2. Keitä suikaloitu sitruunankuori hetki vedessä ja koristele simpukat kuorenpaloilla. Tarjoile paahdetun leivän tai valkosipulileivän kera.

Tuoreimmat aiheesta

Kastike äyriäisille