Klassinen tsatsiki
Tsatsikia tarjoillaan usein alkuruokana kreikkalaisissa ravintoloissa. Se on ideaalinen, pieni ruokalaji joka pitää vieraat kiireisinä ja hyväntuulisina pääruokaa odotellessa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- ½ l maustamatonta jogurttia
- 1 lavakurkku
- 8 valkosipulinkynttä
- 1 ½ tl oliiviöljyä
- 1 ½ tl puristettua sitruunamehua
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Lisäksi tarvitset
- kahvinsuodattimen
Valmistusohje
1. Kaada jogurtti kahvinsuodattimeen ja anna valua 1 tunti.
2. Kuori kurkku ohuesti perunankuorimaveitsellä ja raasta se karkeasti. Sekoita kurkkuraaste ja suola, anna levätä 5 minuuttia ja valuta sitten siivilässä.
3. Sekoita kurkkuraaste ja jogurtti. Mausta puristetulla valkosipulilla, halutessasi lisäsuolalla sekä pippurilla, sitruunamehulla ja oliiviöljyllä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku