Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Klassinen tsatsiki

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tsatsikia tarjoillaan usein alkuruokana kreikkalaisissa ravintoloissa. Se on ideaalinen, pieni ruokalaji joka pitää vieraat kiireisinä ja hyväntuulisina pääruokaa odotellessa.

Neljälle

  • ½ l maustamatonta jogurttia
  • 1 lavakurkku
  • 8 valkosipulinkynttä
  • 1 ½ tl oliiviöljyä
  • 1 ½ tl puristettua sitruunamehua
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Lisäksi tarvitset

  • kahvinsuodattimen

Valmistusohje

1. Kaada jogurtti kahvinsuodattimeen ja anna valua 1 tunti.

2. Kuori kurkku ohuesti perunankuorimaveitsellä ja raasta se karkeasti. Sekoita kurkkuraaste ja suola, anna levätä 5 minuuttia ja valuta sitten siivilässä.

3. Sekoita kurkkuraaste ja jogurtti. Mausta puristetulla valkosipulilla, halutessasi lisäsuolalla sekä pippurilla, sitruunamehulla ja oliiviöljyllä.

Tuoreimmat aiheesta

Dippikastike