Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Thai-maustetut kalkkunavartaat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Thaimaassa tarjotaan usein lintuvartaita. Tässä resepti thaimaalaisittain maustetuista kalkkunavartaista, jotka voit tarjoilla lämpimänä ruokana riisin ja makean chilikastikkeen kanssa. Hyvin ne sopivat myös sellaisinaan drinkki-purtavaksi tai noutopöydän yhdeksi lajiksi.

Neljälle

  • 500 g kalkkunanfileetä
  • 2 rkl limettimehua
  • 1 tl tuoretta inkivääriraastetta
  • ½ punainen chili
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl osterikastiketta
  • 2 valkosipulinkynttä

Lisäksi

  • puuvartaita

Valmistusohje

1. Leikkaa fileestä pitkiä, litteitä viipaleita. Pujota ne pitkittäin myös grillitikkuihin. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna puolikas palko. Sekoita keskenään inkivääriraaste, chilisilppu, öljy ja osterikastike, purista joukkoon valkosipuli. Penslaa vartaat tällä marinadilla.

2. Grillaa vartaita grillipannussa tai hiiligrillissä 3 minuuttia puoleltaan. Voit panna ne myös 275-asteiseen uuniin grillivastuksen alle.

Tuoreimmat aiheesta

Kanavartaat