Thai-maustetut kalkkunavartaat
Thaimaassa tarjotaan usein lintuvartaita. Tässä resepti thaimaalaisittain maustetuista kalkkunavartaista, jotka voit tarjoilla lämpimänä ruokana riisin ja makean chilikastikkeen kanssa. Hyvin ne sopivat myös sellaisinaan drinkki-purtavaksi tai noutopöydän yhdeksi lajiksi.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 500 g kalkkunanfileetä
- 2 rkl limettimehua
- 1 tl tuoretta inkivääriraastetta
- ½ punainen chili
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 tl osterikastiketta
- 2 valkosipulinkynttä
Lisäksi
- puuvartaita
Valmistusohje
1. Leikkaa fileestä pitkiä, litteitä viipaleita. Pujota ne pitkittäin myös grillitikkuihin. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna puolikas palko. Sekoita keskenään inkivääriraaste, chilisilppu, öljy ja osterikastike, purista joukkoon valkosipuli. Penslaa vartaat tällä marinadilla.
2. Grillaa vartaita grillipannussa tai hiiligrillissä 3 minuuttia puoleltaan. Voit panna ne myös 275-asteiseen uuniin grillivastuksen alle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku