Ohut toffeepiiras pähkinöiden kera

Tähän piirakkaan tarvitset ison, pyöreän piirasvuoan, halkaisijaltaan 20-24 cm. Piirakka ei ole maukas lämpimänä, joten tarjoile se kylmänä ohuiksi viipaleiksi leikattuna. Se sopii sekä jälkiruoaksi kuin kahvin tai teen kanssa tarjoiltavaksi.

Kuudelle

  • 150 g voita
  • ½ dl kaakaojauhetta
  • 4 dl kidesokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2 isoa kananmunaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 maustemittaa suolaa
  • 2 ½ dl hienonnettuja saksanpähkinöitä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen ja laita ritilä uunin keskelle. Sulata voi pienessä kattilassa matalalla lämmöllä. Ota kattila liedeltä ja vatkaa mukaan kaakao. Laita sivuun.

2. Sekoita sokeri ja jauhot isossa kulhossa. Lisää kananmunat ja sekoita hyvin. Lisää vaniljasokeri, suola ja pähkinät. Lisää kaakaoseos ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

3. Voitele piirasvuoka, sekä pohja että reunat. Kaada suklaaseos vuokaan. Laita uuniin kunnes piiraan reunat ovat tummentuneet mutta eivät palaneet, n. 25-35 minuuttia. Pistä piiraan keskiosaa veitsellä 25 minuutin paistamisen jälkeen; jos veitsi on puhdas kun vedät sen piiraasta, se on jo valmis.

4. Ota piiras uunista ja anna sen jäähtyä vuoassa ritilällä. Peitä vuoka muovikelmulla tai alumiinifoliolla ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!