Hunajaomenat mantelilla
Julkaistu
Syksyn maukkain jälkiruoka.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- Neljälle
Raaka-aineet
- 4 isoa omenaa
- 3 rkl juoksevaa hunajaa
- noin ¾ dl hienonnettuja manteleita
- 1 maustemitta jauhettua kardemummaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Poista omenoista kodat, mutta jätä pohja ehjäksi. Sekoita manteli ja kardemumma, täytä omenat seoksella, viimeistele kolot hunajalla.
2. Laita omenat uunivuokaan ja paista uunin keskitasolla kunnes ne ovat pehmeitä. Tarjoile vaniljajäätelön kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku