Omenat kanelilla ja sokerilla
Pikaista ja hyvää.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- Yhdelle
Raaka-aineet
- 1 omena, kuorittu ja viipaloitu
- 1 rkl fariinisokeria
- 1 tl jauhettua kanelia
- voita
- vaniljajäätelöä tarjoiluun
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen ylälämmöllä. Laita viipaloitu omena pieneen, voideltuun vuokaan tai uuninkestävälle lautaselle. Sekoita sokeri ja kaneli, ripottele omenoille. Höylää päälle pari voiviipaletta.
2. Laita vuoka korkealle uuniin kunnes voi on sulanut ja omenat pehmenneet. Ota uunista, laita päälle nokare jäätelöä ja syö heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka