Sunnuntaijälkiruoka.

Kuudelle

  • 6 isoa, maukasta omenaa, kuorittuina ja ilman siemenkotia

Liemi

  • 3 dl vettä
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 3 dl kidesokeria
  • 2 sitruunaviipaletta

Peite

  • 200 g karkeasti raastettua mantelimassaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 sitruunan raastettu kuori

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita liemi kattilassa, kuumenna niin että sokeri sulaa. Lisää omenat, hauduta ne hitaasti pehmeiksi kannen alla.

2. Nosta omenat varoen liemestä ja laita ne kevyesti voideltuun uunivuokaan.

3. Sekoita peitteen ainekset ja levitä omenoille. Paista uunin keskitasolla n. 30 minuuttia. Tarjoile kevyesti vatkatun kerman kera.

Tuoreimmat aiheesta

Uuniomenat