Manteliomenat

Sunnuntaijälkiruoka.

Kuudelle

  • 6 isoa, maukasta omenaa, kuorittuina ja ilman siemenkotia

Liemi

  • 3 dl vettä
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 3 dl kidesokeria
  • 2 sitruunaviipaletta

Peite

  • 200 g karkeasti raastettua mantelimassaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 sitruunan raastettu kuori

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita liemi kattilassa, kuumenna niin että sokeri sulaa. Lisää omenat, hauduta ne hitaasti pehmeiksi kannen alla.

2. Nosta omenat varoen liemestä ja laita ne kevyesti voideltuun uunivuokaan.

3. Sekoita peitteen ainekset ja levitä omenoille. Paista uunin keskitasolla n. 30 minuuttia. Tarjoile kevyesti vatkatun kerman kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.