Manteliomenat
Sunnuntaijälkiruoka.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Kuudelle
- 6 isoa, maukasta omenaa, kuorittuina ja ilman siemenkotia
Liemi
- 3 dl vettä
- 2 dl kuivaa valkoviiniä
- 3 dl kidesokeria
- 2 sitruunaviipaletta
Peite
- 200 g karkeasti raastettua mantelimassaa
- 2 kananmunaa
- 1 sitruunan raastettu kuori
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita liemi kattilassa, kuumenna niin että sokeri sulaa. Lisää omenat, hauduta ne hitaasti pehmeiksi kannen alla.
2. Nosta omenat varoen liemestä ja laita ne kevyesti voideltuun uunivuokaan.
3. Sekoita peitteen ainekset ja levitä omenoille. Paista uunin keskitasolla n. 30 minuuttia. Tarjoile kevyesti vatkatun kerman kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka