Toscaomenat

toscaomenat-2-210922_Z728901-large
MTV

Syksyn omenat taipuvat monenlaisiksi herkuiksi. Oletko valmistanut toscaomenoita? Ihanasti karamellisoituva kuorrute maistuu taivaalliselta. Tämä jälkiruoka kannattaa nauttia ehdottomasti lämpimänä. Tarjoa seuraksi kermavaahtoa, vaniljavaahtoa tai vaniljajäätelöä.

Ainekset

  • 4 omenaa
  • ½ dl siirappia tai fariinisokeria
  • 25 g voita tai margariinia

Pinnalle

  • 75 g voita tai margariinia
  • 2 rkl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
  • ½ dl sokeria
  • 75 g mantelilastuja
  • 2 rkl kermaa tai maitoa

Valmistusohje

Toscaomenat valmistetaan näin:

  1. Poista omenoista siemenkodat ja kuori omenat. Puolita omenat ja laita kupera puoli ylöspäin reunalliseen matalaan uunivuokaan.
  2. Kaada päälle siirappia tai fariinisokeria ja paloittele päälle voi tai margariini.
  3. Laita 200 asteiseen uuniin ja anna kypsyä noin 20 minuuttia. Valmista sillä välin toscakuorrute.
  4. Sulata voi tai margariini kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot tai gluteeniton jauhoseos, sokeri, mantelilastut ja kerma tai maito. Kiehauta.
  5. Levitä seos esikypsennettyjen omenoiden päälle.
  6. Jatka kypsennystä, kunnes pinta on kauniin värinen. Tarjoa lämpiminä kermavaahdon, vaniljavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!