Sitruunaomenat toffeekastikkeella

Oikein hyvää!

Neljälle

  • 4 isoa, vihreää omenaa
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 50 g jauhettuja manteleita

Kastike

  • 1 ½ dl kuohukermaa
  • 1 ½ dl kidesokeria
  • 1 dl siirappia
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl kaakaojauhetta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita mantelijauhe ja sitruunankuori. Poista omenista kodat mutta jätä pohjat ehjiksi. Täytä ne manteliseoksella ja laita uunivuokaan.

2. Laita vuoka uunin keskitasolle, paista kunnes omenat ovat sopivan pehmeitä.

3. Sekoita kastikkeen ainekset kattilassa ja keitä hiljalleen ilman kantta kunnes kastike sakenee. Kaada kastike omenoille niiden tullessa uunista, tarjoile lämpimänä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.