Koko Suomi leipoo: Prinsessan kaunis serkkutyttö

KSL: Ruotsi Veera
Warner Bros. International Television Production Finland

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden toisessa taitotehtävässä leivottiin kansainvälisiä herkkuja. Veera leipoi ohjelmassa tuomareille vaaleanpunaisen version ruotsalaisesta prinsessakakusta.

Pohja

  • 4 kananmunaa (noin 200g)
  • 120 g sokeria
  • 65 g vehnäjauhoja
  • 40 g perunajauhoja
  • vuokasprayta voitelemiseen

Kostutus

  • ½ dl sitruunamehua
  • 1 dl vettä
  • 1 rkl tomusokeria

Hilloke

  • 300 g mustikoita
  • 1 dl hillosokeria

Täyte

  • 1 rkl sokeria
  • ½ dl perunajauhoja
  • 5 dl kevytmaitoa
  • 2 keltuaista
  • 5 dl kuohukermaa
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 ½ dl vaniljakreemijauhetta
  • 200 g tuoreita vadelmia

Kuorrutus

  • 500g vaniljanmakuista vaaleanpunaista sokerimassaa
  • 1 rkl tomusokeria

Pikeeri

  • ½ kananmunan valkuaista
  • noin 1 ½ dl tomusokeria
  • punaista ja vihreää pastaväriä

Valmistusohje

Pohja: Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää jauhot sekaan siivilän läpi varovasti käännellen. Laita vuokasprayta 20cm PME-/irtopohjavuokaan ja kaada taikina vuokaan. Kopauta muutaman kerran pöytään, jotta ilmakuplat häviävät. Paista uunin alatasolla 175° noin 40 minuuttia. Varmista kypsyys kakkutikulla. Anna jäähtyä hetken ja kumoa pohja leivinpaperin päälle jäähtymään. Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan.

Hilloke: Laita mustikat kattilaan yhdessä hillosokerin kanssa. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes seos muuttuu hieman paksummaksi. Anna jäähtyä.

Täyte: Sekoita kattilassa sokeri ja perunajauhot. Lisää kevytmaito ja keltuaiset (säästä ½ valkuainen pikeeriin). Kuumenna liedellä koko ajan vispilällä sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa. Anna jäähtyä. Voit nopeuttaa jäähtymistä laittamalla kattilan kylmään vesihauteeseen.

Mittaa kulhoon kuohukerma ja vaniljasokeri. Vatkaa vaahdoksi. Sekoita joukkoon jäähtynyt maitokiisseli ja vaniljakreemijauhe.

Kokoaminen:

Laita ensimmäinen pohjalevy tarjoilulautaselle. Kostuta ja levitä päälle puolet mustikkahillokkeesta ja noin kolmannes vaniljatäytteestä. Upota täytteeseen tuoreet vadelmat. Nosta päälle seuraava pohja. Kostuta ja täytä lopulla hillokkeella ja kolmanneksella vaniljatäytettä. Laita kanneksi viimeinen pohja ja kostuta. Levitä loppu vaniljatäyte kakun päälle ja reunoille samalla muotoillen se pyöreäksi. Laita kylmään odottamaan.

Kauli sokerimassa ohueksi levyksi. Nosta kakun päälle ja tasoittele reunat. Leikkaa ylimääräinen sokerimassa reunoilta pois, mutta jätä alareunaan noin 1 cm. Painele reuna kauniiksi simpukkatyökalulla. Tee ylimääräisestä massasta pieni ruusu kakun keskelle.

Valmista pikeeri vaahdottamalla valkuaista ja lisäämällä tomusokeria kunnes koostumus on hyvä. Värjää pieni osa pikeeristä punaisella ja loput vihreällä. Pursota pieniä ruusuja kakun pintaan.

Sihtaa viimeiseksi pinnalle tomusokeria. 

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.