Ihastuttava raparperipiiras
Eikö olekin tyylikästä, kun mantelimassapohjan ja raparperihillokkeen päällä on taikinaristikko. Ylihyvää kevyesti vatkatun kerman kanssa.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 6 palaa
Pohja
- 150 g voita
- 100 g mantelimassaa
- 3,5 dl vehnäjauhoa
- 1-2 rkl vettä
Täyte
- 500 g raparperia
- 1 dl sokeria
- 1 rkl perunajauhoa
- 3/4 dl mantelirouhetta
- 1 muna voiteluun
Valmistusohje
1. Sekoita voi, jauho ja raastettu mantelimassa, lisää vesi ja sekoita taikinaksi, pane kylmään tunniksi.
2. Kauli 2/3 taikinaa ja vuoraa sillä piirasvuoka. Laita raparperit pohjalle ja sirota perunajauhoon sekoitettu sokeri pinnalle.
3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kauli lopputaikina leikkaa siitä nauhoja ja tee niistä ristikko piiraan päälle. Voitele vatkatulla munalla, sirota päälle mantelirouhe ja paistia 20-25 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa