Mansikkapiiras mantelipohjalla
Kaunis ja erittäin herkullinen piiras, jonka voit tarjoilla kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kera.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle-kuudelle
- 3 dl vehnäjauhoja
- 125 g voita
- 2 rkl kylmää vettä
Täyte
- 150 g karkeasti raastettua mantelimassaa
- 1 kananmuna
- noin 1 l mansikoita
- 1 prk aprikoosisosetta, lastenruokaa
- mantelilastuja
Valmistusohje
1. Sekoita murutaikina voista ja jauhoista, työstä mukaan vesi ja laita taikina jääkaappiin 1 tunniksi.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä piirasvuoka. Pistele pohja. Sekoita mantelimassa ja kananmuna ja levitä pohjalle. Paista uunissa 15-20 minuuttia.
3. Anna jäähtyä ja levitä päälle aprikoosisosetta. Laita päälle mansikoita. Paahda mantelit kuivalla pannulla ja ripottele päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku