Mansikkapiiras mantelipohjalla

Kaunis ja erittäin herkullinen piiras, jonka voit tarjoilla kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kera.

Neljälle-kuudelle

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 125 g voita
  • 2 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 150 g karkeasti raastettua mantelimassaa
  • 1 kananmuna
  • noin 1 l mansikoita
  • 1 prk aprikoosisosetta, lastenruokaa
  • mantelilastuja

Valmistusohje

1. Sekoita murutaikina voista ja jauhoista, työstä mukaan vesi ja laita taikina jääkaappiin 1 tunniksi.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä piirasvuoka. Pistele pohja. Sekoita mantelimassa ja kananmuna ja levitä pohjalle. Paista uunissa 15-20 minuuttia.

3. Anna jäähtyä ja levitä päälle aprikoosisosetta. Laita päälle mansikoita. Paahda mantelit kuivalla pannulla ja ripottele päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.