Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pannupihvit sipulin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Vähärasvaisessa naudanlihassa eivät lihan aromit pääse oikeuksiinsa yhtä hyvin kuin rasvaisessa lihassa. Siksi monet käyttävät pannupihveihin sika-nauta-jauhelihaa. Kermamaito tuo taikinaan mehevyyttä, eivätkä pihvit pääse kuivumaan kun ne paistetaan keskilämmöllä.

4 annosta

  • 400 g naudanjauhelihaa
  • 1 muna
  • ½ dl kerma
  • ½ dl maitoa
  • 2 rkl korppujauhoja
  • suolaa ja valkopippuria
  • 3 sipulia
  • 40 g voita
  • ripaus sokeria

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita
  • suolakurkkuja

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Ruskista sipuliviipaleet hitaasti voissa kohtuullisen kuumalla paistinpannulla. Sekoita usein ja jatka paistamista, kunnes sipulit ovat kullanruskeita. Pidä sipulit lämpiminä.

2. Sekoita kerma ja maito. Vatkaa muna kermamaitoon. Lisää korppujauhot ja jätä turpoamaan vähintään 10-15 minuutiksi. Sekoita jauheliha ja turvonnut korppujauhoseos kiinteäksi taikinaksi. Mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla.

3. Muotoile taikinasta pyöreitä, sentinpaksuisia pihvejä. Paista pihvit keskilämmöllä voissa Tarjoa lisänä kullanruskeaksi paistettua sipulia, perunamuhennosta ja suolakurkkuja.

Tuoreimmat aiheesta

Pannupihvi