Pannupihvit sipulin kera
Vähärasvaisessa naudanlihassa eivät lihan aromit pääse oikeuksiinsa yhtä hyvin kuin rasvaisessa lihassa. Siksi monet käyttävät pannupihveihin sika-nauta-jauhelihaa. Kermamaito tuo taikinaan mehevyyttä, eivätkä pihvit pääse kuivumaan kun ne paistetaan keskilämmöllä.
4 annosta
- 400 g naudanjauhelihaa
- 1 muna
- ½ dl kerma
- ½ dl maitoa
- 2 rkl korppujauhoja
- suolaa ja valkopippuria
- 3 sipulia
- 40 g voita
- ripaus sokeria
Tarjoiluun
- keitettyjä perunoita
- suolakurkkuja
Valmistusohje
1. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Ruskista sipuliviipaleet hitaasti voissa kohtuullisen kuumalla paistinpannulla. Sekoita usein ja jatka paistamista, kunnes sipulit ovat kullanruskeita. Pidä sipulit lämpiminä.
2. Sekoita kerma ja maito. Vatkaa muna kermamaitoon. Lisää korppujauhot ja jätä turpoamaan vähintään 10-15 minuutiksi. Sekoita jauheliha ja turvonnut korppujauhoseos kiinteäksi taikinaksi. Mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla.
3. Muotoile taikinasta pyöreitä, sentinpaksuisia pihvejä. Paista pihvit keskilämmöllä voissa Tarjoa lisänä kullanruskeaksi paistettua sipulia, perunamuhennosta ja suolakurkkuja.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Mokkapalamutakakku
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti