Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lasagne Bolognese

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Suomalaisetkin ovat ottaneet monet italialaiset ruoat omakseen vuosien mittaan, eikä vähiten lasagnea. Tämän ohjeen jauhelihakastike on muuten niin hyvää, että sitä kannattaa tehdä erikseen pastakastikkeeksi.

4-6 hengelle

  • 1 paketti lasagnelevyjä
  • 3 dl juustoraastetta

Jauhelihakastike

  • 1 iso sipuli silppuna
  • 500 g sikanautajauhelihaa
  • 4 rkl tomaattipyreetä
  • 2 valkosipulinkynttä puristettuna
  • suolaa ja pippuria
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl oreganoa
  • 500 g tomaattimurskaa
  • 1 rkl vehnäjauhoa
  • 1 lihaliemikuutio
  • 2 dl vettä

Valkokastike

  • 50 g voita
  • 1 dl vehnäjauhoa
  • 1 l maitoa
  • suolaa ja pippuria
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Kuullota sipulia voissa pannulla, siirrä pataan. Ruskista jauheliha pienissä erissä ja siirrä myös pataan. Lisää muut jauhelihakastikkeen ainekset ja keitä hiljaa 30 -40 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Tee sillä välin valkokastike: Sulata voi miedolla lämmöllä kasarissa. Sekoita jauho sekaan ja anna turvota muutama minuutti. Kaada maito mukaan pikkuhiljaa ja kuumenna kiehuvaksi sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Kaada ison uunivuoan pohjalle valkokastiketta ja asettele päälle kerros lasagnelevyjä. Levitä sitten jauhelihakastiketta sen päälle juustoraastetta. Toista, kunnes kerroksia on kolme ja päällimmäisenä pastalevyjä. Kaada niiden päälle loput valkokastikkeesta ja sirota pinnalle loppu juustoraaste. Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, tai kunnes lasagnelevyt ovat pehmeitä.

Tuoreimmat aiheesta

Lasagne