Pese perunat ja kuutio ne saman kokoisiksi kuutioksi ja laita kylmään veteen odottamaan paistoa. Liekkaa shalottisipuli siivuiksi. Freesaa perunakuutiot oliiviöljyssä keskimiedolla lämmöllä. Perunat ei saa ruskistua. Lisää joukkoon salottisipuli. Leikkaa salvianlehdet hienoksi ja heitä joukkoon. Freesa noin 10 minuuttia ja lisää joukkoon valkoviini ja perään kanaliemi. Sekoita kokoajan. Lisää lientä valmistuksen aikana. Peruna saa jäädä hiukan kiinteäksi.
Perunarisoton kypsentämisen aikana frittipaista broccoliinit kauniin ruskeisksi ja rapeiksi. Ripottele paiston jälkeen sormisuolaa päälle.
Lisää ihan lopussa perunarisottoon sitruunanmehu, voi ja parmesan juusto kokoajan sekoittaen pohjaa myöden. Näin saadaan risottoon emulgointi, eikä liemi leikkaa. Tällöin risotto ei saa enään kiehua.
Kasaa annos lautaselle niin, että rapeat broccoliinit tulee keoksi risoton päälle.