Illallinen äidille: Ville Husson alkuruoka: Nopeat ja lämpimät leivät
Ville Husso valmistaa Illallinen äidille -ohjelmassa huippukokki Kape Aihisen avustuksella äidilleen kolmen ruokalajin menun.
Ainekset
- Lämpöiset leivät sienillä
- kourallinen suppilovahveroita, herkkusieniä sekä kanttarelleja
- salamia
- 3 kevätsipulin vartta
- suolaa
- mustapippuria
- vaaleaa leipää
- 1 iso Myrttisen suolakurkku
- Mustaleima Emmentaljuusto
- parmesaanijuustoa
Valmistusohje
Siisti sienet ja lohko suppilovahverot ja kanttarellit pituus suunnassa. Viipaloi herkkusienet ohuiksi siivuiksi. Kuullota metsäsienet pannulla. Haihduta sienistä vedet pois. Lisää joukkoon viipaloidut herkkusienet ja jatka paistamista. Lisää joukkoon ruokalusikallinen voita. Kuutioi osa salamista ja lisää sienten joukkoon pannulle. Viipaloi kevätsipulin varret pieneksi ja lisää sienten joukkoon. Paahda sienipaistos kauniin ruskeaksi pannulla. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Viipaloi suolakurkku pituussuunnassa ohuiksi viipaleiksi. Raasta puolet mustaleimasta sekä parmesaanista. Levitä emmental leipien päälle, jonka jälkeen parmesaanijuusto.
Kasaa leivät uunipellille.
Paahda uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"