Illallinen äidille: Annimari Korten alkuruoka: Back to Spain

Illallinen_aidille_S2_eps5_alkuruoka_005
MTV Oy/ Nordman kuvaaja

Huippu-urheilija Annimari Korte valmistaa Illallinen äidille -ohjelmassa huippukokki Kape Aihisen avustuksella äidilleen kolmen ruokalajin menun.

Ainekset

  • Lihapullat tomaattikastikkeessa MojoMojo perunoilla ja aolilla
  • Lihapullat tomaattikastikkeessa
  • 400g naudanjauhelihaa
  • 1 shalotti sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2rkl kuohukermaa
  • 1t suolaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • 2 kananmunaa
  • 1 kevätsipuli
  • normaalisuolaista voita paistamiseen
  • 2 purkkia kuorittuja purkkitomaatteja
  • tuoretta timjamia
  • MojoMojo perunat
  • 1kg pieniä perunoita
  • rypsiöljyä
  • suolaa

Valmistusohje

Sekoita jauheliha ja kanamunat kulhossa. Hienonna sipulit pieniksi ja sekoita jauhelihan joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna nippu tuoretta timjamia joukkoon. Pyörittele massasta pullia. Paista lihapullat voissa pannulla kauniin ruskeiksi.

Vinkki, kastele kädet lämpöisessä vedessä kun pyörittelet pullia. Tällöin jauhelihan rasva ei tartu käsiin.

Survo säilyke tomaattia ja lisää pannuun lihapullien joukkoon. Anna tomaatti kastikkeen kypsyä noin 20 min miedolla lämmöllä. Mausta suolalla, pippurilla ja tuoreilla yrteillä.

Höyrytä perunoita höyrytin kattilassa. Litistä perunat pellille, mutta älä tee muhennosta. Pyörittele perunat hennosti ja lisää perunoiden päälle öljy ja mausta reilulla sormisuolalla.

Parhaat ruokaohjelmat