Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Illallinen äidille: Tommi Evilän alkuruoka: Muistoja järveltä

Illallinen_aidille_S2_eps8_alkuruoka_004
MTV Oy/ Ira kuvaaja
Julkaistu 03.08.2021 20:00
Toimittajan kuva

Rebeca Romero

rebeca.romero@mtv.fi

Tommi Evilä valmistaa Illallinen äidille -ohjelmassa huippukokki Kape Aihisen avustuksella äidilleen kolmen ruokalajin menun.

Ainekset

  • Alkuruoka: Muistoja järveltä
  • Kuha chevice
  • 1 iso kuhafilee
  • nippu tuoretta korianteria
  • 2 sitruunan mehu
  • 1 persimon
  • 1 punainen chili
  • 1 kurkku
  • 2 tomaatti
  • 1 avokado
  • vaaleaa leipää

Valmistusohje

Leikkaa kuhasta ruodot pois. Kuutio kuhafilee sormenpään kokoisiksi kuutioiksi. Poista tomaateista siemenet ja kuutioi tomaatin liha, kuorittu kurkku ja persimon sormenpään kokoisiksi kuutioiksi.

Sekoita kuutioidut kalan joukkoon ja purista sitruunan mehu päälle. Sekoita hyvin, jotta sitruunan mehu on tasaisesti. Poista chilistä siemenet ja malto, hienonna ja lisää joukkoon oliiviöljyn kanssa. Mausta sormisuolalla ja mustapippurilla. Sekoita hyvin ja tarkista maku. Laita jääkaappiin maustumaan noin 30 minuuttia. 

Paahda leipäviipaleet voissa pannulla ja kasaa annokset lautasille niin, että leipä tulee alle ja cheviche päälle. Koristele tuoreella korianterilla. 

Tuoreimmat aiheesta

Illallinen