Illallinen äidille: Tommi Evilän alkuruoka: Muistoja järveltä
Tommi Evilä valmistaa Illallinen äidille -ohjelmassa huippukokki Kape Aihisen avustuksella äidilleen kolmen ruokalajin menun.
Ainekset
- Alkuruoka: Muistoja järveltä
- Kuha chevice
- 1 iso kuhafilee
- nippu tuoretta korianteria
- 2 sitruunan mehu
- 1 persimon
- 1 punainen chili
- 1 kurkku
- 2 tomaatti
- 1 avokado
- vaaleaa leipää
Valmistusohje
Leikkaa kuhasta ruodot pois. Kuutio kuhafilee sormenpään kokoisiksi kuutioiksi. Poista tomaateista siemenet ja kuutioi tomaatin liha, kuorittu kurkku ja persimon sormenpään kokoisiksi kuutioiksi.
Sekoita kuutioidut kalan joukkoon ja purista sitruunan mehu päälle. Sekoita hyvin, jotta sitruunan mehu on tasaisesti. Poista chilistä siemenet ja malto, hienonna ja lisää joukkoon oliiviöljyn kanssa. Mausta sormisuolalla ja mustapippurilla. Sekoita hyvin ja tarkista maku. Laita jääkaappiin maustumaan noin 30 minuuttia.
Paahda leipäviipaleet voissa pannulla ja kasaa annokset lautasille niin, että leipä tulee alle ja cheviche päälle. Koristele tuoreella korianterilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka