Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Illallinen äidille: Tommi Evilän jälkiruoka: Hiekkalaatikon kuningas

Illallinen_aidille_S2_eps8_jalkiruoka_002
MTV Oy/ Ira kuvaaja
Julkaistu 03.08.2021 20:00
Toimittajan kuva

Rebeca Romero

rebeca.romero@mtv.fi

Tommi Evilä valmistaa Illallinen äidille -ohjelmassa huippukokki Kape Aihisen avustuksella äidilleen kolmen ruokalajin menun.

Ainekset

  • Uuniomena kauramurulla, kaneli kinuskikastikkeella ja vaniljajäätelöllä
  • Kaura omenat
  • 6kpl kotimaisia omenoita
  • 3dl kaurahiutaleita
  • 100g normaalisuolaista voita
  • 2dl sokeria
  • ripaus suolaa
  • ½ tl vaniljauutetta tai vaniljasokeria
  • pieni paketti vaniljajäätelöä
  • Kinuski
  • 3,3dl kuohukermaa
  • 3,3dl sokeria
  • 25g normaalisuolaista voita
  • reilu ripaus sormisuolaa
  • 1/2tl kanelia

Valmistusohje

Poista omenoiden sisusta omenaporalla ja asettele vuokaan.  Nypi loput aineet keskenään tasaiseksi muruksi. Täytä omenoiden sisus kauramurulla ja vuoraa loput omenoiden päälle. Paista uunissa 220 asteessa noin 30 minuuttia niin, että kauramuru on kauniin ruskea.

Keitä kattilassa kerma ja sokeri pienellä lämmöllä, noin 20 -30 minuuttia. Niin kauan, että kinuski ruskistuu kauniin vaalean ruskeaksi. Vatkaa joukkoon voi ja kaneli. Lisää lopussa ripaus suolaa ja tarkista maku.

Kasaa annos. Kasaa omana lautaselle ja pyöräytä kuumalla isolla lusikalla jäätelöstä pallo omenan päälle. Kaada kuuma kinuski vielä jäätelön päälle. Tarjoile.

Tuoreimmat aiheesta

Illallinen