Illallinen äidille: Ville Husson jälkiruoka: Porkkanakakku St. Louis Blues

Illallinen_aidille_S2_eps10_jalkiruoka_007
MTV Oy/ Ira kuvaaja

Ville Husso valmistaa Illallinen äidille -ohjelmassa huippukokki Kape Aihisen avustuksella äidilleen kolmen ruokalajin menun.

Ainekset

  • Porkkanakakku tyrnimarjalla
  • 3 munaa
  • 3 dl sokeria
  • 3 dl kaurajauhoja, gluteeniton
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl kanelia
  • 1tl kardemummaa
  • 1/2dl rusinoita
  • 4,5 dl porkkanaraastetta
  • 150 g voita
  • Tuorejuusto kuorrute
  • 300g maustamaton tuorejuusto
  • 100g huoneenlämpöistä normaalisuolaista voita
  • 3dl tomusokeria
  • 1tl vaniljauutetta tai vaniljasokeria
  • Vatkaa käsivatkaimella huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon tomusokeri ja vaniljauute.
  • Tyrnimarja kastike
  • 1pussi pakaste tyrnimarjoja, noin 200g
  • 1dl sokeria
  • 2tl vaniljauutetta
  • Siivilöi sulatetuista tyrnimarjoista mehu pieneen kattilaan. Lisään joukkoon sokeri ja vaniljauute. Anna keittyä kattilassa pienellä lämmöllä noin 15 minuuttia.

Valmistusohje

Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään.

Lisää muna-sokerivaahtoon jauhoseos, hienoksi raastettua porkkanaa ja sulatettua rasvaa vuorotellen varovasti sekoittaen. Lopuksi sekoita tasaiseksi. Voitele irtopohjavuoka ja jauhota kaurajauhoilla. Kaada taikina vuokaan.

Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä. Valmista sillä aikaa kuorrutus ja kastike. Kun porkkanakakku on jäähtynyt kasaa annos lautaselle. Voit käsin rikkoa porkkanakakusta haluamasi kokoisia paloja. Tee kuorrutteesta lusikalla palloja. Lusikoi lopuksi päälle lämmin tyrnimarjakastike.

Parhaat ruokaohjelmat