Kurpitsarisotto
Kuullota pieniksi kuutioitu kurpista pannulla oliiviöljyssä. Lisää joukkoon risottoriisi ja kuullota riisiä. Lisää joukkoon liraus valkoviiniä ja annan viinin imeytyä riisiin. Lisää riisin joukkoon kasvislientä kauhallinen kerrallaan. Kypsennä risottoa pienellä lämmöllä koko ajan hitaasti sekoittaen. Mausta risotto suolalla ja pippurilla.
Paistettu ahven
Poista ahvenfileistä ruodot. Mausta kuivat fileet suolalla ja pippurilla molemmin puolin. Paista fileet voissa pannulla keskilämmöllä. Revi salvian lehtiä fileiden päälle paiston yhteydessä.
Paahdetut kasvikset
Lohko kasvikset isoiksi lohkoiksi pellille. Asettele nippu tuoretta timjamia kasvisten päälle. Murra kokonainen valkosipuli kasvisten päälle. Mausta reilulla sormisuolalla ja mustapippurilla. Ripottele päälle reilusti rypsiöljyä. Paahda uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia.
Reduktioliemi
Keitä kattilassa liemi niin, että määrä puolittuu. Siivilöi ja annan jäähtyä ennen kastikkeen valmistusta.
Hollandaisekastike
Sulata voi kattilassa pienellä lämmöllä. Anna voisulan seistä hetki ja valuta kirkas sula toiseen astiaan varovasti siten, että maitosakka jää kattilan pohjalle.
Erottele keltuaiset. Laita reduktio liemi kattilaan ja laita liesi miedolle lämmölle. Vatkaa munan keltuaiset hiljalleen reduktion liemen joukkoon. Nosta kattila pois liedeltä ja lisää voisula joukkoon ohuena vanana koko ajan vatkaten. Tarkista tässä kohtaa maku ja mausta suolalla, pippurilla, sinapilla sekä puolikkaan sitruunan mehulla.
Kasaa annos lautaselle kauniiksi kokonauudeksi.