Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Illallinen äidille: Martinan pääruoka: Autumn harvest

Martina_paaruoka_005
MTV Oy/ Ira kuvaaja
Julkaistu 15.06.2021 20:00
Toimittajan kuva

Rebeca Romero

rebeca.romero@mtv.fi

Martina Aitolehti valmistaa Illallinen äidille -ohjelmassa huippukokki Kape Aihisen avustuksella äidilleen kolmen ruokalajin menun.

Ainekset

  • Paistettu kuha metsäsienillä ja paistetulla kaalilla
  • Paistetut kaalit
  • 1 keräkaali
  • kourallinen ruusukaaleja
  • 1 paksoi / pinaattikiinankaali
  • 4 broccoliini parsaa
  • voita paistamiseen
  • Kuhafilee sienillä
  • 3 kuhafilettä
  • suolaa
  • mustaippuria
  • noin 500g suppilovahveroita
  • voita paistamsieen

Valmistusohje

Kaali

Lohko keräkaalista noin 5cm paksuisia lohkoja. Puolita loput kaalit. Paista kaikki kaalit voissa pannulla molemmin puolin, niin että ne saavat kauniin värin pintaan. Paahda loppuun uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia. 

Sienet

Siisti sienet ja viipaloin ne isoiksi lohkoiksi. Paahda sienistä kuumalla pannulle vesi pois, jonka jälkeen lisää ruokalusikallinen voita ja paista. Mausta suolalla ja mustapippurilla

Kalan paisto

Mausta fileet suolalla ja mustapippurilla molemmin puolin ennen paistoa. Ruskista voi (25g) pannussa ja asettele fileet pannuun. Laita fileiden päälle leivinpaperi, jonka päälle toinen pannu painoksi. Tällöin kalafilee ei käpristy paistettaessa. Pasta fileet molemmin puolin niin, että ne saavat värin pintaan, mutta eivät ole täysin kypsiä.

Asettele kalafileet uunipellille ja kaada sienet kalojen päälle. Käytä uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Kasaa annoskset lautasille.

Tuoreimmat aiheesta

Illallinen