Illallinen äidille: Martinan pääruoka: Autumn harvest
Martina Aitolehti valmistaa Illallinen äidille -ohjelmassa huippukokki Kape Aihisen avustuksella äidilleen kolmen ruokalajin menun.
Ainekset
- Paistettu kuha metsäsienillä ja paistetulla kaalilla
- Paistetut kaalit
- 1 keräkaali
- kourallinen ruusukaaleja
- 1 paksoi / pinaattikiinankaali
- 4 broccoliini parsaa
- voita paistamiseen
- Kuhafilee sienillä
- 3 kuhafilettä
- suolaa
- mustaippuria
- noin 500g suppilovahveroita
- voita paistamsieen
Valmistusohje
Kaali
Lohko keräkaalista noin 5cm paksuisia lohkoja. Puolita loput kaalit. Paista kaikki kaalit voissa pannulla molemmin puolin, niin että ne saavat kauniin värin pintaan. Paahda loppuun uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Sienet
Siisti sienet ja viipaloin ne isoiksi lohkoiksi. Paahda sienistä kuumalla pannulle vesi pois, jonka jälkeen lisää ruokalusikallinen voita ja paista. Mausta suolalla ja mustapippurilla
Kalan paisto
Mausta fileet suolalla ja mustapippurilla molemmin puolin ennen paistoa. Ruskista voi (25g) pannussa ja asettele fileet pannuun. Laita fileiden päälle leivinpaperi, jonka päälle toinen pannu painoksi. Tällöin kalafilee ei käpristy paistettaessa. Pasta fileet molemmin puolin niin, että ne saavat värin pintaan, mutta eivät ole täysin kypsiä.
Asettele kalafileet uunipellille ja kaada sienet kalojen päälle. Käytä uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia.
Kasaa annoskset lautasille.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"