Illallinen äidille: Emil Hallbergin jälkiruoka: Täytekakku, minkä Helenakin osaisi
Salkkareista tuttu näyttelijä ja intohimoinen tanssija Emil Hallberg valmistaa Illallinen äidille -ohjelmassa huippukokki Kape Aihisen avustuksella äidilleen Helena-Ahti Hallbergille kolmen ruokalajin menun.
Ainekset
- Kakkupohja
- 3 munaa
- 2,5dl sokeria
- 2,5dl vehnäjauhoja
- 1tl leivinjauhetta
- 1tl vaniljasokeria tai vaniljauutetta
- Hedelmät
- 3kpl keltainen kiwi
- 1kpl tuore mango
- passionhedelmä
- kourallinen tuoreita mansikoita ja vadelmia
- Kuutio mango, viipaloi kiwi ja mansikat.
- Inkivääri mascarpone vaahto
- Pala tuoretta inkivääriä
- 2dl kuohukermaa
- 200g mascarponea
- ½ dl sokeria
- 1 sitruunan mehu
Valmistusohje
Vatkaa kuohukerma kevyeksi vaahdoksi. Lisää joukkoon mascarbone juusto kevyesti sekoittaen. Jos vaahdosta tulee liian jäykkää, niin lisää loraus kermaa sekaan ja sekoita kevyesti. Näin saat vaahdosta taas juoksevampaa.
Raasta inkivääri ja purista inkiväärin mehu vaahdon joukkoon. Älä käytä inkiväärin lihaa vaahtoon. Mausta sokerilla ja sirtuunan mehulla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka