Illallinen äidille: Emil Hallbergin jälkiruoka: Täytekakku, minkä Helenakin osaisi

Illallinen_aidille_S2_eps4_jaC2A8lkiruoka_005
MTV Oy/ Ira kuvaaja

Salkkareista tuttu näyttelijä ja intohimoinen tanssija Emil Hallberg valmistaa Illallinen äidille -ohjelmassa huippukokki Kape Aihisen avustuksella äidilleen Helena-Ahti Hallbergille kolmen ruokalajin menun.

Ainekset

  • Kakkupohja
  • 3 munaa
  • 2,5dl sokeria
  • 2,5dl vehnäjauhoja
  • 1tl leivinjauhetta
  • 1tl vaniljasokeria tai vaniljauutetta
  • Hedelmät
  • 3kpl keltainen kiwi
  • 1kpl tuore mango
  • passionhedelmä
  • kourallinen tuoreita mansikoita ja vadelmia
  • Kuutio mango, viipaloi kiwi ja mansikat.
  • Inkivääri mascarpone vaahto
  • Pala tuoretta inkivääriä
  • 2dl kuohukermaa
  • 200g mascarponea
  • ½ dl sokeria
  • 1 sitruunan mehu

Valmistusohje

Vatkaa kuohukerma kevyeksi vaahdoksi. Lisää joukkoon mascarbone juusto kevyesti sekoittaen. Jos vaahdosta tulee liian jäykkää, niin lisää loraus kermaa sekaan ja sekoita kevyesti. Näin saat vaahdosta taas juoksevampaa.

Raasta inkivääri ja purista inkiväärin mehu vaahdon joukkoon. Älä käytä inkiväärin lihaa vaahtoon. Mausta sokerilla ja sirtuunan mehulla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!