Illallinen äidille: Emil Hallbergin jälkiruoka: Täytekakku, minkä Helenakin osaisi
Salkkareista tuttu näyttelijä ja intohimoinen tanssija Emil Hallberg valmistaa Illallinen äidille -ohjelmassa huippukokki Kape Aihisen avustuksella äidilleen Helena-Ahti Hallbergille kolmen ruokalajin menun.
Ainekset
- Kakkupohja
- 3 munaa
- 2,5dl sokeria
- 2,5dl vehnäjauhoja
- 1tl leivinjauhetta
- 1tl vaniljasokeria tai vaniljauutetta
- Hedelmät
- 3kpl keltainen kiwi
- 1kpl tuore mango
- passionhedelmä
- kourallinen tuoreita mansikoita ja vadelmia
- Kuutio mango, viipaloi kiwi ja mansikat.
- Inkivääri mascarpone vaahto
- Pala tuoretta inkivääriä
- 2dl kuohukermaa
- 200g mascarponea
- ½ dl sokeria
- 1 sitruunan mehu
Valmistusohje
Vatkaa kuohukerma kevyeksi vaahdoksi. Lisää joukkoon mascarbone juusto kevyesti sekoittaen. Jos vaahdosta tulee liian jäykkää, niin lisää loraus kermaa sekaan ja sekoita kevyesti. Näin saat vaahdosta taas juoksevampaa.
Raasta inkivääri ja purista inkiväärin mehu vaahdon joukkoon. Älä käytä inkiväärin lihaa vaahtoon. Mausta sokerilla ja sirtuunan mehulla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku