MasterChef: "Mansikkaa layers" – Matin resepti

MasterChef_Suomi_Professionals_2023_eps4_annos_MATTI_kuva_juuli_aschan_002 (1)

MasterChef Suomi -kauden neljännessä jaksossa valmistettiin annos, jossa oli vähintään kolme erilaista, syöjänsä yllättävää kerrosta.

Ainekset

  • 500 g mansikoita
  • Vadelmia ja mustikoita
  • 50 g mascarponea
  • 50 g creme fraichea
  • 2 kpl vaniljatankoa
  • 200 g sokeria
  • Vaahterasiirappia
  • 1 kpl sitruuna
  • 10 g popping candya
  • 1 pnt minttua
  • 50 g valkosuklaata
  • 5 kpl liivatelehteä
  • 1 oksa rosmariinia
  • 5 g pistaasia
  • Laventelinkukkaa

Valmistusohje

Vaahdota mascarpone ja creme fraiche. Mausta vaniljansiemenillä ja sitruunamehulla, sekä vaahterasiirapilla.

Kiehauta mansikankannat ja 5 dl vettä sekä 50 g sokeri. Lisää 2 liivatelehteä ja siivilöi. Laita sifoniin ja paineista.

Kiehauta 1 dl mansikkamehua ja lisää 1 liivatelehti. Siivilöi.

Paahda valkosuklaa uunissa noin 10-20 minuuttia, pari kertaa sekoittaen. Jäähdytä ja murusta. Lisää joukkoon popping candy ja pistaasi murut.

Viipaloi mansikat ohueksi carpacciota varten. Sivele pensselin avulla mansikkasiivuja hyytelöliemellä.

Valmista granite lisäämällä 3dl mansikkamehua kattilaan. Kiehauta ja lisää 0,5 kpl liivatteesta. Siirrä tuote haluamaasi astiaan pakastumaan ja raaputa annokseen

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!