Illallinen äidille: Jaakko Parkkalin alkuruoka: Kuohkea kukkakaalikeitto
Tubetähti Jaakko Parkkali valmistaa Illallinen äidille -ohjelmassa huippukokki Kape Aihisen avustuksella Satu-äidilleen kolmen ruokalajin menun.
Kukkakaali keitto
- 2 valkosipulin kynttä
- 1 kukkakaali
- 1 salottisipuli
- 25g voita
- ½ l täysmaitoa
- 200g smetanaa
- 1tl suolaa
- sitruuna
Valmistusohje
Sulata voi kattilassa. Kuullota sipuli ja pilkottu kukkakaali. Sekoita kokoajan, älä ruskista.
Kaada maito kattilaan niin, että kukkakaalit ja sipuli peittyy. Laita leivinpaperi keiton päälle hatuksi, jotta kukkakaali höyrystyy lempeästi. Kukkakaalia ei saa yli keittää. Lopuksi kaada keitto tehosekoittimeen ja sekoita keitto tasaisen samettiseksi. Lisää lopussa purkki smetanaa keiton joukkoon. Sekoita. Mausta suolalla ja puolikkaan sitruunan mehulla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"