Illallinen äidille: Amuse Bouche Martina in Spain
Martina Aitolehti valmistaa Illallinen äidille -ohjelmassa huippukokki Kape Aihisen avustuksella äidilleen kolmen ruokalajin menun.
Ainekset
- Fenkolikeitto
- 3 fenkolia
- tuoretta rakuuna
- voita paistamiseen
- vesi
- 1 purkki ranskankermaa
- mustapippuria
- 2tl sormisuolaa
- 1 sitruunan mehua
Valmistusohje
Leikkaa fenkoli reiluiksi kuutioksi ja kuullota kattilan pohjalla. Älä ruskista. Lisää noin 1l vettä joukkoon ja annan hautau pienellä lämmöllä noin 15 minuuttia. Lisää joukkoon nippu rakuunaa ja mustapippuria. Kaada keitto tehosekoittimeen ja sekoita muutama minuutti, kunnes keitto on tasainen ja samettinen. Lisää joukkoon ranskankerma, suola ja sitruunan mehu. Sekoita ja tarkista maku.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku