Illallinen äidille: Jaakko Parkkalin pääruoka: Parkkalin parempi merimiespihvi ja paahdettu salaatti
Tubetähti Jaakko Parkkali valmistaa Illallinen äidille -ohjelmassa huippukokki Kape Aihisen avustuksella Satu-äidilleen kolmen ruokalajin menun.
Merimiespihvi
- 650g naudan paisti
- voita paistamiseen
- 2dl vehnäjauhoja
- 1l valmista lihalientä
- 1 iso sipuli
- vähäsuolaista soijaa
- mustapippuri
Paahdettu salaatti
- 4 isoa luumutomaattia
- 2 avocadoa
- kourallinen oransseja kirsikkatomaatteja
- nippu broccoliineja (pitkiä parsakaaleja)
- 3 avomaakurkkua
- pkt fetaa
- 2 iso viipaletta vesimelonia
- paketti laadukasta parman kinkkua
- rypsiöljyä paistamiseen
- sormisuolaa
Valmistusohje
MERIMIESPIHVI: Leikkaa naudan paisti noin 1cm paksuisiksi siivuiksi ja anna olla hetken huoneen lämmössä. Viipaloi perunat siivuiksi ja laita kylmään veteen odottamaan.
Pyörittele naudan viipaleet vehnäjauhoissa. Ruskista naudan viipaleet muutama kerrallaan kuumalla pannulla reilussa voissa. Pidä koko paiston ajan hyvä keskilämpö pannussa ja lisää voita jokaisella uudella pannullisella.
Kun liha on paistettu, kuullota siivutettu sipuli voissa. Lisää sipulin joukkoon lihaliemi ja mausta suolalla, mustapippurilla ja pienellä lirauksella soijaa. Tarkista maku. Liemi saa olla reilusti suolainen, sillä perunat ja lihat on maustamattomia.
Voitele laakea iso vuoka voilla. Lado perunat ja lihat vuorotellen vuokaan ja lisää sipulilientä.
Paista uunissa 200 astetta, noin 45min.
PAAHDETTU SALAATTI: Paahda parmankinkku uunissa noin 200 asteessa uunipellillä leivinpaperin päällä rapeaksi. Paahda, kuten pekonia.
Siivuta muut ainekset pitkiksi siivuiksi ja paahda niitä pannulla. Sekoita kaikki aineksen keskenään ja murra fetajuusto joukkoon. Mausta suolalla ja koristele rapealla parmankinkulla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"