MasterChef: Grillattua T-luupihviä, maissia ja vihreää tomaattia – Pietarin resepti

MasterChef_Suomi_2023_eps2_annos_Pietari_kuva_juuli_aschan_004

MasterChef Suomi -kauden toisessa jaksossa valmistettiin annos tomaatista.

Raaka-aineet

  • 1 kpl T-luupihvi
  • Suolaa
  • Mustapippuria

Maissipyre

  • 2 kpl Tuoretta maissia
  • 100g Voita
  • 1 dl Maitoa
  • Suolaa
  • Mustapippuria

Tomaattisalsa

  • 1 dl Erivärisiä tomaatteja
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • 2 rkl Oliiviöljyä
  • 1 kpl Tuore lime

Valmistusohje

Mausta liha suolalla ja mustapippurilla. Grillaa lihaan hyvä väri molemmin puolin. Siirrä folioon ja Laita kääritty liha epäsuoralle tulelle tai uuniin paistolämpömittarin kanssa. Ota liha pois kun paistolämpömittari näyttää 52 astetta. Anna lihan levätä foliossa pihvin paksuudesta riippuen 10-30 min. Leikkaa liha annospaloiksi juuri ennen lautaselle asettelua ja mausta vielä sormisuolalla.

Sivele maissi öljyllä ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Grillaa maissiin tasainen väri joka puolelta.

Keitä maissi kypsäksi maidossa, kunnes nesteestä on n. puolet haihtunut. Pyreytä maissi voin kanssa tehosekoittimessa. Tarkista maku ja lisää suolaa ja mustapippuria maun mukaan.

Leikkaa vihreät tomaatit sormenpaksuisiksi viipaleiksi. Mausta tomaatit suolalla, pippurilla ja öljyllä. Grillaa kuumalla grillillä hyvä väri molemmin puolin. Pilko tässä välissä myös muut tomaatit. Leikkaa grillatut tomaatit ja sekoita muiden tomaattien kanssa. Mausta suolalla, mustapippurilla, limenmehulla sekä oliiviöljyllä.

Asettele lautasen pohjalle maissipyree. Asettele leikattu liha maissipyreen päälle. Lusikoi päälle tomaattisalsaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!