MasterChef: Tomahawk-pihvi – Joonaksen resepti
MasterChef Suomi -sarjan kolmannessa jaksossa valmistettiin liha-annoksia.
Ainekset
- 1,6 kg pohjanmaan hieho tomahawk pihvi
- 8 perunaa
- 2 tomaattia
- 8 valkosipulin kynttä
- 2 rkl silputtua rakuunaa
- 1 rkl silputtua salottia
- 1 rkl silputtua ruohosipulia
- 1 dl kirkastettua voita
- 2 dl pehmennetttyä voita
- rapsiöljyä
Valmistusohje
Trimmaa tomahawk pihvi, paista pinnat grillissä ja sen jälkeen uunissa kunnes sisälämpö on 52 C. Kääri folioon ja anna levätä vähintään 10 minuuttia.
Leikkaa tomaatin kanta pois ja aseta kuumalle pannulle. Anna pinnan mustua ja laske lämpöä. Odota kunnes tomaatin koko massa on pehmennyt.
Leikkaa perunat kuution muotoikseksi ja leikkaa ne mandoliinilla ohuiksi levyiksi. Aseta levyt uunivuokaan yhtenä nippuna ja kaada nippu niin, että se muistuttaa kaatuneita dominoja. Valele pinta ja reunat kirkastetulla voilla, ripota päälle suolaa. Paista uunissa 200 asteessa kunnes dominon kulmat ovat mustuneet.
Lämmitä rapsiöljyä kattilassa ja lisää valkosipulinkynnet. Anna kynsien pehmetä miedolla lämmöllä, valuta paperilla.
Pehmennä voi kulhossa ja sekoita mukaan salotti, rakuuna, ruohosipuli ja suolaa. Kaada voi tuorekelmun päälle ja rullaa pötköksi. Jäähdytä voi kylmässä tarjoilua varten.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku