Kuori ja pilko perunat ja laita keittymään suolaiseen veteen.
Suikaloi kuoritut porkkanat ja kurkku kuorimaveitsellä niin, että syntyy leveitä nauhamaisia suikaleita. Laita suikaleet kulhoon, mausta suolalla ja sokerilla sekä valkoviinietikalla ja soijalla. Peitä kelmulla ja vie jääkaappiin tekeytymään.
Suomusta kirjolohifilee ja leikkaa se tasakokoisiksi annospaloiksi. Tee nahkaan viiltoja, mutta varo, etteivät viillot mene kokonaan lihan läpi vaan vain puoleenväliin. Täytä viillot sitruunankuorella ja silputulla tillillä. Mausta palat suolalla erittäin huolellisesti ja runsaasti kummaltakin puolelta. Paista kuumalla pannulla nahkapuoli alaspäin palan paksuudesta riippuen n. 5-10 minuuttia. Käännä palat ympäri ja paista lihapuolta vielä reilu minuutti. Nosta lepäämään ja purista päälle sitruunamehua.
Muussaa perunat. Mausta suolalla. Paista pilkottua sipulia ruskistetussa voissa ja lisää perunamuussin sekaan. Lisää kerma. Sekoita. Tarkista maku.
Sekoita jogurtti ja kermaviili kulhossa. Mausta runsaalla sitruunamehulla, suolalla, sitruunankuorella ja tillillä.
Purista kurkku-porkkanapikkeli mahdollisimman kuivaksi.
Asettele muussi lautaselle. Nosta lohipala nahkapuoli ylöspäin muussin päälle. Lusikoi kastike lautasen toiselle ja salaatti toiselle puolelle.