Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Paistettua kuhaa ja anjoviskermaperunaa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

MTV3 Huomenta Suomen viikko aloitetaan Akseli Herlevin komennuksessa. Lihamies Herlevi on tänään liikkeellä kalan kera, kun keittiössä valmistuu paistettua kuhaa herkullisten anjoviskermaperunoiden kera.

Ainekset

  • 4 isohko kuhafileetä (n.800g) suomustettuna
  • 0,5 kg perunoita keitettynä ja pilkottuna
  • puolikas keltasipuli kuorittuna ja hienonnettuna
  • 1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
  • 2 anjovisfileetä pilkottuna
  • 2 dl kuohukermaa
  • 50 g voita
  • puolikas nippu ruohosipulia hienonnettua
  • 1 ps tuoretta pinaattia
  • 1 rkl sitruunanmehua
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

Resepti neljälle

Kuullota sipulit ja anjovis voissa. Lisää joukkoon pilkotut perunat ja kerma. Hauduta keskilämmöllä kunnes kerma on kiehunut kasaan ja saostunut. Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää joukkoon hienonnettu ruohosipuli vasta juuri ennen tarjoilua. Leikkaa kuhafileistä keskiruoto ja vatsasta hieman pois. Mausta kalat suolalla ja pippurilla.

Paista fileitä kuumalla pannulla voissa maksimissaan kaksi fileetä kerrallaan nahkapuoli alaspäin. Laita pannulla olevan kalan päälle pala leivinpaperia ja paina fileetä pannua vasten vaikkapa pienellä kattilalla tai paistolastalla. Näin filee ei mene kuprulle ja saat koko nahasta rapean.

Käännä filee lopuksi ympäri ja anna vielä hieman lämmetä. Paista pinaatit pannulla pienessä määrässä voita. Lisää hieman sitruunamehua ja mausta suolalla ja pippurilla. Kokoa annos ja nauti.

Tuoreimmat aiheesta

Kalafilee