Paistettua kuhaa ja anjoviskermaperunaa
MTV3 Huomenta Suomen viikko aloitetaan Akseli Herlevin komennuksessa. Lihamies Herlevi on tänään liikkeellä kalan kera, kun keittiössä valmistuu paistettua kuhaa herkullisten anjoviskermaperunoiden kera.
Ainekset
- 4 isohko kuhafileetä (n.800g) suomustettuna
- 0,5 kg perunoita keitettynä ja pilkottuna
- puolikas keltasipuli kuorittuna ja hienonnettuna
- 1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
- 2 anjovisfileetä pilkottuna
- 2 dl kuohukermaa
- 50 g voita
- puolikas nippu ruohosipulia hienonnettua
- 1 ps tuoretta pinaattia
- 1 rkl sitruunanmehua
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
Resepti neljälle
Kuullota sipulit ja anjovis voissa. Lisää joukkoon pilkotut perunat ja kerma. Hauduta keskilämmöllä kunnes kerma on kiehunut kasaan ja saostunut. Mausta suolalla ja pippurilla.
Lisää joukkoon hienonnettu ruohosipuli vasta juuri ennen tarjoilua. Leikkaa kuhafileistä keskiruoto ja vatsasta hieman pois. Mausta kalat suolalla ja pippurilla.
Paista fileitä kuumalla pannulla voissa maksimissaan kaksi fileetä kerrallaan nahkapuoli alaspäin. Laita pannulla olevan kalan päälle pala leivinpaperia ja paina fileetä pannua vasten vaikkapa pienellä kattilalla tai paistolastalla. Näin filee ei mene kuprulle ja saat koko nahasta rapean.
Käännä filee lopuksi ympäri ja anna vielä hieman lämmetä. Paista pinaatit pannulla pienessä määrässä voita. Lisää hieman sitruunamehua ja mausta suolalla ja pippurilla. Kokoa annos ja nauti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa