Hellapoliisin tallimestarin kiisseli
Herkullinen kiisseli maistuu välipalana ja jälkiruokana.
6-8 annosta
- 2 l vettä
- 1,2 l karviaismarjoja
- 4 dl sokeria
- 1 dl perunajauhoja + 3 dl vettä
Lisäksi
- 3 viipaletta hapanleipää
- 1-2 rkl kaakaojauhetta
- 1-2 rkl sokeria
- 1 dl vispikermaa
- 1 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
Mittaa vesi ja karviaismarjat kattilaan.
Anna kiehua hiljalleen 10-15 minuuttia, kunnes marjoista on irronnut maku ja väri liemeen.
Lisää sokeri ja anna kiehahtaa.
Sekoita perunajauhot ja vesi keskenään ja lisää ohuena nauhana höyryävän liemen joukkoon sekoittaen. Kiehauta, mutta älä keitä.
Paahda hapanleivät uunipellillä leivinpaperin päällä tai kuumalla pannulla ilman rasvaa.
Jauha rapeat leipäviipaleet hienoksi muruksi ja sekoita joukkoon kaakaojauhetta ja sokeria.
Jaa seos kiisselin kanssa kerroksittain jälkiruokakulhoihin tai isompaan maljaan.
Tarjoa seuraksi sokerilla ja vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"