Illallinen äidille: Veronica Verhon pääruoka: This is for the Anneli
Veronica Verho valmistaa Illallinen äidille -ohjelmassa huippukokki Kape Aihisen avustuksella äidilleen kolmen ruokalajin menun.
Ainekset
- Liekitetty sisäfileepihvi punaviinikastikkeella, paahdettuja kanttarelleja ja uunijuureksia
- Uunijuurekset
- 2 juuriselleriä
- 1 bataatti
- 1 punasipuli
- 1 valkosipuli
- ½ lanttu
- 5 keskikokoista perunaa
- Kourallinen kaalta
- Oliiviöljyä
- Tuoreita yrttejä
- Hunajaa
- Sormisuolaa
- Punaviinikastike
- Noin 300 g herkkusieniä
- 2 isoa tomaattia
- 1 punasipuli
- 1 keltainen sipuli
- 2 valkosipulin kynttä
- Rypsiöljy paistamiseen
- 2 ruokalusikallista ruokosokeria
- 1 dl punaviinietikkaa
- 5 dl valmis lihaliemi
- Liekitetyt sisäfileepihvit
- 3 kpl naudan sisäfileepihvejä
- Konjakkia liekitykseen
- Mustapippuria
- Suolaa
- Valkosipulia
- Voita paistamiseen
Valmistusohje
Kuori ja pilko juurekset isoiksi lohkoiksi uunipellille. Mausta suolalla, hunajalla, oliiviöljyllä, mustapippurilla ja reilulla sormisuolalla. Paahda uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia.
Punaviinikastike:
Leikkaa kaikki ainekset isoiksi lohkoiksi ja paahda kattilassa rypsiöljyssä noin 20 minuuttia. Älä ruskista. Lisää joukkoon ruokosokeria ja karamellisoi. Lisää punaviinietikkaa ja keitä kasaan niin, että hilloutuu. Keittämisen jälkeen lisää joukkoon noin ½ pulloa punaviiniä ja keitä liemi uudelleen kasaan. Kun kastike on uudestaan hillomainen, lisää joukkoon valmis lihaliemi. Keitä kastike viimeisen kerran kasaan ja siivilöi.
Liekitetty sisäfileepihvi:
Mausta pihvit suolalla ja pippurilla ennen paistamista. Kuumenna voi pannulla. Paista pihvit molemmin puolin ja tee liekitys konjakilla. Lisää liekityksen jälkeen nokare voita, tuoreet timjamin oksat sekä neljään osaan leikattu kokonainen valkosipuli joukkoon. Paahda hetki pannulla. Siirrä pihvit pellille ja nosta paahdetut yrtit sekä valkosipulit pihvien päälle. Paista loppuun uunissa 200 asteessa noin 7 minuuttia.
Paahdetut kanttarellit
½ l tuoreita kanttarelleja
Voita paistamiseen
Sormisuolaa
Mustapippuria
Paista kanttarellit pannulla niin, että neste poistuu. Lisää ruokalusikallinen voita ja ruskista kevyesti. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Kasaa annokset kauniisti lautaselle ja koristele tuoreilla yrteillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka