Kuori ja pilko juurekset isoiksi lohkoiksi uunipellille. Mausta suolalla, hunajalla, oliiviöljyllä, mustapippurilla ja reilulla sormisuolalla. Paahda uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia.
Punaviinikastike:
Leikkaa kaikki ainekset isoiksi lohkoiksi ja paahda kattilassa rypsiöljyssä noin 20 minuuttia. Älä ruskista. Lisää joukkoon ruokosokeria ja karamellisoi. Lisää punaviinietikkaa ja keitä kasaan niin, että hilloutuu. Keittämisen jälkeen lisää joukkoon noin ½ pulloa punaviiniä ja keitä liemi uudelleen kasaan. Kun kastike on uudestaan hillomainen, lisää joukkoon valmis lihaliemi. Keitä kastike viimeisen kerran kasaan ja siivilöi.
Liekitetty sisäfileepihvi:
Mausta pihvit suolalla ja pippurilla ennen paistamista. Kuumenna voi pannulla. Paista pihvit molemmin puolin ja tee liekitys konjakilla. Lisää liekityksen jälkeen nokare voita, tuoreet timjamin oksat sekä neljään osaan leikattu kokonainen valkosipuli joukkoon. Paahda hetki pannulla. Siirrä pihvit pellille ja nosta paahdetut yrtit sekä valkosipulit pihvien päälle. Paista loppuun uunissa 200 asteessa noin 7 minuuttia.
Paahdetut kanttarellit
½ l tuoreita kanttarelleja
Voita paistamiseen
Sormisuolaa
Mustapippuria
Paista kanttarellit pannulla niin, että neste poistuu. Lisää ruokalusikallinen voita ja ruskista kevyesti. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Kasaa annokset kauniisti lautaselle ja koristele tuoreilla yrteillä.