Ilmakuivatulla kinkulla täytetty Saltimbocca

Ihanan ruoan nimi saltimbocca merkitsee hyppää suuhun ja se on hyvin kuvaileva nimi tälle italialaisen keittiön ylpeydelle, joka siellä tehdään tavallisesti vasikanpaistista.

Neljlälle

  • 8 viipaletta raakaa kinkkua
  • 8 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
  • tuoretta salviaa
  • suolaa ja pippuria
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä

Valmistusohje

1. Laita lihaviipaleet tuorekelmujen väliin ja nuiji niitä vähän ohuemmiksi. Mausta. Levitä ilmakuivatun kinkunviipale jokaiselle kinkkuleikkeelle ja pari salvianlehteä päälle. Kääri rullalle ja kiinnitä cocktailtikuilla.

2. Ruskista kääryleet kauttaaltaan voissa pannulla ja siirrä pataan. Lisää viini ja anna padan poreilla hiljaa kannella peitettynä, kunnes liha on mureaa.

3. Tarjoile tomaattien ja pastan kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!