Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Ilmakuivatulla kinkulla täytetty Saltimbocca

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ihanan ruoan nimi saltimbocca merkitsee hyppää suuhun ja se on hyvin kuvaileva nimi tälle italialaisen keittiön ylpeydelle, joka siellä tehdään tavallisesti vasikanpaistista.

Neljlälle

  • 8 viipaletta raakaa kinkkua
  • 8 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
  • tuoretta salviaa
  • suolaa ja pippuria
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä

Valmistusohje

1. Laita lihaviipaleet tuorekelmujen väliin ja nuiji niitä vähän ohuemmiksi. Mausta. Levitä ilmakuivatun kinkunviipale jokaiselle kinkkuleikkeelle ja pari salvianlehteä päälle. Kääri rullalle ja kiinnitä cocktailtikuilla.

2. Ruskista kääryleet kauttaaltaan voissa pannulla ja siirrä pataan. Lisää viini ja anna padan poreilla hiljaa kannella peitettynä, kunnes liha on mureaa.

3. Tarjoile tomaattien ja pastan kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Saltimbocca