Saltimbocca alla romana

Saltimbocca alla romana on roomalaiselta kalskahtavasta nimestään huolimatta kotoisin Lombardian Breciasta, Pohjois-Italiasta. Nimen tarkka käännös on hyppää suuhun - huippuhyvää ruokaa siis! Tarjoa sahramiriisin tai risoton kera.

4 annosta

  • 8 ohutta viipaletta naudanfileetä
  • 8 viipaletta parmankinkkua
  • 8 tuoretta salvianlehteä
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl vastajauhettua mustapippuria
  • 8 cocktailtikkua

Kastike

  • 3 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1½ dl kuivaa valkoviiniä
  • ½ dl kuivaa marsalaviiniä

Valmistusohje

1. Nuiji vasikanfileet nyrkillä tai lihanuijalla. Pane jokaisen fileen päälle kinkkuviipale ja salvianlehti ja kiinnitä cocktailtikulla. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Kuumenna paistinpannulla voita. Ruskista fileet molemmin puolin, ripottele pinnalle jauhoja, lisää viinit ja hauduta kannen alla 10 minuuttia, kunnes liha on mureaa.

3. Aseta fileet lämpimälle tarjoiluvadille. Keitä lientä hetki kokoon pannulla ja kaada fileiden päälle.

Parhaat ruokaohjelmat