Saltimbocca alla romana
Saltimbocca alla romana on roomalaiselta kalskahtavasta nimestään huolimatta kotoisin Lombardian Breciasta, Pohjois-Italiasta. Nimen tarkka käännös on hyppää suuhun - huippuhyvää ruokaa siis! Tarjoa sahramiriisin tai risoton kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 8 ohutta viipaletta naudanfileetä
- 8 viipaletta parmankinkkua
- 8 tuoretta salvianlehteä
- ½ tl suolaa
- ½ tl vastajauhettua mustapippuria
- 8 cocktailtikkua
Kastike
- 3 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1½ dl kuivaa valkoviiniä
- ½ dl kuivaa marsalaviiniä
Valmistusohje
1. Nuiji vasikanfileet nyrkillä tai lihanuijalla. Pane jokaisen fileen päälle kinkkuviipale ja salvianlehti ja kiinnitä cocktailtikulla. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Kuumenna paistinpannulla voita. Ruskista fileet molemmin puolin, ripottele pinnalle jauhoja, lisää viinit ja hauduta kannen alla 10 minuuttia, kunnes liha on mureaa.
3. Aseta fileet lämpimälle tarjoiluvadille. Keitä lientä hetki kokoon pannulla ja kaada fileiden päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Mokkapalamutakakku
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti