Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Unelmien kinkkua

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä ruokalaji on nimensä veroinen! Tarjoile perunalumen tai keitetyn riisin kera.

Neljälle

  • 12 viipaletta bayonnen kinkkua, ei liian ohuita
  • 3 tomaattia, kaltattuina ja kuorittuina
  • 2 dl kuohukermaa
  • 3 rkl chilikastiketta
  • 5 rkl sherryä tai portviiniä
  • 1 dl juustoraastetta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Käristä kinkut kevyesti pannulla, taita viipaleet kaksinkerroin ja laita uunivadille. Halkaise tomaatit ja laita kinkun päälle.

2. Vatkaa kerma, kääntele mukaan chilikastike. Mausta sherryllä tai portviinillä. Levitä kastike kinkulle. Ripottele päälle juustoa, gratinoi uunin ylätasolla kunnes juusto on sulanut.

Tuoreimmat aiheesta

Lihagratiini