Unelmien kinkkua
Julkaistu
Tämä ruokalaji on nimensä veroinen! Tarjoile perunalumen tai keitetyn riisin kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 12 viipaletta bayonnen kinkkua, ei liian ohuita
- 3 tomaattia, kaltattuina ja kuorittuina
- 2 dl kuohukermaa
- 3 rkl chilikastiketta
- 5 rkl sherryä tai portviiniä
- 1 dl juustoraastetta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Käristä kinkut kevyesti pannulla, taita viipaleet kaksinkerroin ja laita uunivadille. Halkaise tomaatit ja laita kinkun päälle.
2. Vatkaa kerma, kääntele mukaan chilikastike. Mausta sherryllä tai portviinillä. Levitä kastike kinkulle. Ripottele päälle juustoa, gratinoi uunin ylätasolla kunnes juusto on sulanut.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka