Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Saltimbocca alla Romana vasikasta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Herkulliset vasikanliharuoat kuuluvat italialaiseen ruokaperinteeseen. Tämä klassikko valmistetaan vasikanfileestä, ilmakuivatusta kinkusta ja salviasta. Sulje fileeviipaleet cocktailtikuilla tai kääri ne rulliksi. Hyvä vaihtoehto vasikanfileelle on ohuiksi viipaleiksi leikattu picnicpaisti. Tarjoa riisin tai pastan kera. Lisukkeeksi sopivat herneet.

4 annosta

  • 8 ohutta vasikanfileeviipaletta
  • 8 viipaletta parmankinkkua
  • 8 tuoretta salvianlehteä
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl vastajauhettua mustapippuria
  • 8 cocktailtikkua
  • 3 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1½ dl kuivaa valkoviiniä
  • ½ dl puolikuivaa marsalaviiniä

Valmistusohje

1. Pehmitä fileeviipaleet nuijimalla. Aseta jokaiselle viipaleelle kinkkuviipale ja salvianlehti. Yhdistä viipaleet cocktailtikulla. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Kuumenna paistinpannulla voi ja ruskista lihaviipaleet molemmilta puolilta. Ripottele päälle jauhot. Kaada sekä valkoviini että marsalaviini pannulle ja hauduta ilman kantta 10 minuuttia tai niin kauan, että liha tuntuu murealta.

3. Siirrä lihat lämmitetylle tarjoiluvadille. Keitä pannulla jäänyttä nestettä kokoon ja kaada se lihojen päälle.

Tuoreimmat aiheesta

Saltimbocca