Saltimbocca alla Romana vasikasta
Herkulliset vasikanliharuoat kuuluvat italialaiseen ruokaperinteeseen. Tämä klassikko valmistetaan vasikanfileestä, ilmakuivatusta kinkusta ja salviasta. Sulje fileeviipaleet cocktailtikuilla tai kääri ne rulliksi. Hyvä vaihtoehto vasikanfileelle on ohuiksi viipaleiksi leikattu picnicpaisti. Tarjoa riisin tai pastan kera. Lisukkeeksi sopivat herneet.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 8 ohutta vasikanfileeviipaletta
- 8 viipaletta parmankinkkua
- 8 tuoretta salvianlehteä
- ½ tl suolaa
- ½ tl vastajauhettua mustapippuria
- 8 cocktailtikkua
- 3 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1½ dl kuivaa valkoviiniä
- ½ dl puolikuivaa marsalaviiniä
Valmistusohje
1. Pehmitä fileeviipaleet nuijimalla. Aseta jokaiselle viipaleelle kinkkuviipale ja salvianlehti. Yhdistä viipaleet cocktailtikulla. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Kuumenna paistinpannulla voi ja ruskista lihaviipaleet molemmilta puolilta. Ripottele päälle jauhot. Kaada sekä valkoviini että marsalaviini pannulle ja hauduta ilman kantta 10 minuuttia tai niin kauan, että liha tuntuu murealta.
3. Siirrä lihat lämmitetylle tarjoiluvadille. Keitä pannulla jäänyttä nestettä kokoon ja kaada se lihojen päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Mokkapalamutakakku
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti