Purjoa kinkulla
Purjo on monen keittiön perusraaka-aine. Kokeile tätä ruokalajia, kun purjot ovat ohuita ja pieniä. Kääri ne savukinkkuun ja peitä juustolla.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 3-4 pientä purjoa
- 8 viipaletta savukinkkua
- 100 g juustoraastetta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Jaa purjot kahdeksaksi palaksi. Kiehauta ne lähes pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä.
2. Kääri jokainen purjopala kinkkuviipaleeseen, laita uunivuokaan ja ripottele päälle juustoraastetta. Gratinoi uunissa kunnes juusto on sulanut.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti