Purjoa kinkulla

Purjo on monen keittiön perusraaka-aine. Kokeile tätä ruokalajia, kun purjot ovat ohuita ja pieniä. Kääri ne savukinkkuun ja peitä juustolla.

Neljälle

  • 3-4 pientä purjoa
  • 8 viipaletta savukinkkua
  • 100 g juustoraastetta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Jaa purjot kahdeksaksi palaksi. Kiehauta ne lähes pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä.

2. Kääri jokainen purjopala kinkkuviipaleeseen, laita uunivuokaan ja ripottele päälle juustoraastetta. Gratinoi uunissa kunnes juusto on sulanut.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.