Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Perunakukka ja prosciutto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä erittäin tyylikäs alkuruoka sopii niille, jotka pitävät ilmakuivatusta kinkusta, vaikka Italian ylpeydestä, prosciuttosta. Myös ilmakuivattu porsaanfilee, lomo, käy oikein hyvin. Tähän ruokaan tarvitset kiinteitä perunoita.

Neljälle

  • 4 perunaa (kiinteä lajike)
  • 1 mehevä omena
  • tuoretta salviaa
  • oliiviöljyä
  • suolaa ja valkopippuria
  • 100 g ilmakuivattua kinkkua (prosciutto, serrano ym.)

Valmistusohje

1. Kuori ja leikkaa perunat viipaleiksi. Raakapaista viipaleet oliiviöljyssä keskilämmöllä. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Hienonna salvia. Kuori omena ja viipaloi se ohuelti. Leikkaa viipaleet pieniksi sektoreiksi, "kakkuviipaleiksi". Sekoita omenaviipaleet ja salviasilppu sekä muutama tippa oliiviöljyä.

3. Jaa lämmitetyille lautasille perunaviipaleet kukan terälehtien muotoon. Asettele kinkku keskelle ja lusikoi päälle omenasalaatti. Tarjoile heti.

Tuoreimmat aiheesta

Parmankinkkua