Inkivääriltä tuoksuva kesähilloke
Julkaistu
Tämä on klassinen kompotti raparperin ja mansikoiden kera. Jos haluat, voit tarjoilla sen kanssa jääkylmää kermamaitoa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 raparperinvartta
- ½ dl valkoviiniä
- 1 dl sokeria
- ½ l mansikoita (250 g)
- 1 rkl tuoretta, raastettua inkivääriä
- 50 g rouhittuja manteleita
Valmistusohje
1. Paloittele raparperit pienemmiksi paloiksi. Keitä niitä miedolla lämmöllä viinin ja sokerin kera 8-10 minuuttia.
2. Huuhtele ja perkaa mansikat, viipaloi ne. Sekoita raparperi, mansikat ja inkivääri. Anna jäähtyä.
3. Ripottele raparperi-mansikkahillokkeelle mantelirouhetta ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"