Raparperihyytelö
Julkaistu
Tämä on kevyt, kaunis juhlajälkiruoka, jonka voit kruunata nokareella kevyesti vatkattua kermaa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 50 g sokeria
- 3 dl makeaa valkoviiniä
- ½ liivatelehti
- ½ vaniljatanko
- 4 ohutta raparperinvartta
Valmistusohje
1. Kuori raparperit ja suikaloi ne. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet.
2. Karamellisoi sokeri kevyesti paksupohjaisessa padassa, lisää viini. Kuumenna kiehuvaksi vaniljansiementen ja raparperien kera. Lisää liotettu liivate.
3. Kaada annosmaljoihin, anna jäähtyä ja laita jääkaappiin hyytymään.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi