Raparperihyytelö
Julkaistu
Tämä on kevyt, kaunis juhlajälkiruoka, jonka voit kruunata nokareella kevyesti vatkattua kermaa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 50 g sokeria
- 3 dl makeaa valkoviiniä
- ½ liivatelehti
- ½ vaniljatanko
- 4 ohutta raparperinvartta
Valmistusohje
1. Kuori raparperit ja suikaloi ne. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet.
2. Karamellisoi sokeri kevyesti paksupohjaisessa padassa, lisää viini. Kuumenna kiehuvaksi vaniljansiementen ja raparperien kera. Lisää liotettu liivate.
3. Kaada annosmaljoihin, anna jäähtyä ja laita jääkaappiin hyytymään.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"