Kirsikkahilloke
Elegantti kompotti punaviinillä, joka sopii hyvin täyttävän päivällisen päätteeksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle-viidelle
- 1 l kypsiä kirsikoita
- 3 dl punaviiniä
- ½ dl kidesokeria
- 1 kanelitanko
- 1 appelsiinin hienoksi suikaloitu kuori
- 2 rkl punaviinimarjahyytelöä
- arrowjuurta
Valmistusohje
1. Poista marjoista kivet. Keitä ne hitaasti pehmeiksi viinissä sokerin, kanelin ja appelsiininkuoren kera. Lisää hyytelö ja sekoita niin että sokeri sulaa.
2. Ota kattila liedeltä, poimi siitä kanelitanko. Suurusta arrowjuurella, jonka olet sekoittanut tilkkaan vettä. Jäähdytä kunnolla kylmäksi ja tarjoile kevyesti vatkatun kerman tai vaniljajäätelön kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku