Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kirsikkahilloke

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Elegantti kompotti punaviinillä, joka sopii hyvin täyttävän päivällisen päätteeksi.

Neljälle-viidelle

  • 1 l kypsiä kirsikoita
  • 3 dl punaviiniä
  • ½ dl kidesokeria
  • 1 kanelitanko
  • 1 appelsiinin hienoksi suikaloitu kuori
  • 2 rkl punaviinimarjahyytelöä
  • arrowjuurta

Valmistusohje

1. Poista marjoista kivet. Keitä ne hitaasti pehmeiksi viinissä sokerin, kanelin ja appelsiininkuoren kera. Lisää hyytelö ja sekoita niin että sokeri sulaa.

2. Ota kattila liedeltä, poimi siitä kanelitanko. Suurusta arrowjuurella, jonka olet sekoittanut tilkkaan vettä. Jäähdytä kunnolla kylmäksi ja tarjoile kevyesti vatkatun kerman tai vaniljajäätelön kera.

Tuoreimmat aiheesta

Hillot