Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Raparperi-mansikkahilloke

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Valmista tämä herkullinen jälkiruoka alkukesästä, kun ensimmäiset mansikat ovat kypsyneet ja ennen kuin raparperit paksunevat liikaa.

Neljälle

  • 2 dl mansikoita
  • 6 ohutta raparperinvartta
  • 1 dl vettä
  • ½ dl kidesokeria
  • ½ tl jauhettua kanelia
  • ½ tl jauhettua kardemummaa

Suurus

  • 2 rkl perunajauhoja
  • 3 rkl vettä

Valmistusohje

1. Puhdista raparperit ja paloittele 1 cm kokoisiksi paloiksi. Kuumenna vesi, sokeri ja raparperi, lisää viipaloidut mansikat.

2. Sekoita perunajauhot ja vesi suurukseksi. Ota kattila liedeltä ja sekoita suurus hillokkeeseen. Mausta kanelilla ja kardemummalla, anna jäähtyä.

3. Tarjoile hilloke haaleana tai kylmänä puoliksi sulaneen vaniljajäätelön kera.

Tuoreimmat aiheesta

Hillot