Raparperi-mansikkahilloke
Valmista tämä herkullinen jälkiruoka alkukesästä, kun ensimmäiset mansikat ovat kypsyneet ja ennen kuin raparperit paksunevat liikaa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 2 dl mansikoita
- 6 ohutta raparperinvartta
- 1 dl vettä
- ½ dl kidesokeria
- ½ tl jauhettua kanelia
- ½ tl jauhettua kardemummaa
Suurus
- 2 rkl perunajauhoja
- 3 rkl vettä
Valmistusohje
1. Puhdista raparperit ja paloittele 1 cm kokoisiksi paloiksi. Kuumenna vesi, sokeri ja raparperi, lisää viipaloidut mansikat.
2. Sekoita perunajauhot ja vesi suurukseksi. Ota kattila liedeltä ja sekoita suurus hillokkeeseen. Mausta kanelilla ja kardemummalla, anna jäähtyä.
3. Tarjoile hilloke haaleana tai kylmänä puoliksi sulaneen vaniljajäätelön kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa