Raparperi-mansikkahilloke

Valmista tämä herkullinen jälkiruoka alkukesästä, kun ensimmäiset mansikat ovat kypsyneet ja ennen kuin raparperit paksunevat liikaa.

Neljälle

  • 2 dl mansikoita
  • 6 ohutta raparperinvartta
  • 1 dl vettä
  • ½ dl kidesokeria
  • ½ tl jauhettua kanelia
  • ½ tl jauhettua kardemummaa

Suurus

  • 2 rkl perunajauhoja
  • 3 rkl vettä

Valmistusohje

1. Puhdista raparperit ja paloittele 1 cm kokoisiksi paloiksi. Kuumenna vesi, sokeri ja raparperi, lisää viipaloidut mansikat.

2. Sekoita perunajauhot ja vesi suurukseksi. Ota kattila liedeltä ja sekoita suurus hillokkeeseen. Mausta kanelilla ja kardemummalla, anna jäähtyä.

3. Tarjoile hilloke haaleana tai kylmänä puoliksi sulaneen vaniljajäätelön kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!