Päärynät mustaherukkakastikkeessa kerman ja tuoreiden viikunoiden kera

Tämä on maukas ja jännittävä jälkiruoka.

Neljälle

  • 4 päärynää
  • 1 prk mustaherukkahilloa tai -marmeladia

Tarjoiluun

  • 3 dl kuohukermaa
  • 4 tuoretta viikunaa

Valmistusohje

1. Sekoita purkilliseen mustaherukkahilloa tai -marmeladia sen verran vettä, että siitä tulee kastike. Marmeladia ei tarvitse siivilöidä, mutta hillo voi kaivata siivilöintikerran.

2. Kuori päärynät ja keitä ne pehmeiksi kastikkeessa miedolla lämmöllä, tähän menee 5-30 minuuttia päärynöiden alkuperäispehmeydestä riippuen.

3. Lohko viikunat, vatkaa kerma. Tarjoile päärynät kuumina tai haaleina viikunoiden ja kermavaahdon kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!