Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Päärynät mustaherukkakastikkeessa kerman ja tuoreiden viikunoiden kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on maukas ja jännittävä jälkiruoka.

Neljälle

  • 4 päärynää
  • 1 prk mustaherukkahilloa tai -marmeladia

Tarjoiluun

  • 3 dl kuohukermaa
  • 4 tuoretta viikunaa

Valmistusohje

1. Sekoita purkilliseen mustaherukkahilloa tai -marmeladia sen verran vettä, että siitä tulee kastike. Marmeladia ei tarvitse siivilöidä, mutta hillo voi kaivata siivilöintikerran.

2. Kuori päärynät ja keitä ne pehmeiksi kastikkeessa miedolla lämmöllä, tähän menee 5-30 minuuttia päärynöiden alkuperäispehmeydestä riippuen.

3. Lohko viikunat, vatkaa kerma. Tarjoile päärynät kuumina tai haaleina viikunoiden ja kermavaahdon kera.

Tuoreimmat aiheesta

Päärynät