Possunfilee ja viherpippurikastike
Possun sisäfileetä on helppo muunnella erilaisilla mausteilla ja lisäkkeillä. Tässä viherpippuri antaa viehättävää terää, mutta ei ota kuitenkaan ylivaltaa.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Kuudelle
- 1 kg porsaan sisäfileetä
- suolaa ja pippuria
Kastike
- 1 pieni sipuli silputtuna
- ½ dl lihalientä
- 3 dl punaviiniä
- 1 rkl viherpippuria
- 3 rkl persiljasilppua
- 1 rkl voita
- 1 rkl vehnäjauhoa
- voita paistamiseen
Lisäksi
- uuniperunoita
Valmistusohje
1. Kastike: Kuullota sipulisilppu pehmeäksi voissa kasarissa. Kaada joukkoon lihaliemi ja viini ja keitä kokoon, niin että 2/3 on jäljellä. Lisää viherpippurit ja persiljasilppu. Sekoita keskenään voi ja vehnäjauho palloksi ja vatkaa se kastikkeeseen. Keitä 10 minuuttia. Mausta.
2. Puhdista filee, mausta ja ruskista kauttaaltaan voissa. Alenna lämpöä ja paista liha kypsäksi pannulla, noin 20 minuuttia. Kääntele fileetä paistamisen aikana.
3. Viipaloi filee ja tarjoile kastikkeen ja uuniperunoiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku