Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Possunfilee ja viherpippurikastike

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Possun sisäfileetä on helppo muunnella erilaisilla mausteilla ja lisäkkeillä. Tässä viherpippuri antaa viehättävää terää, mutta ei ota kuitenkaan ylivaltaa.

Kuudelle

  • 1 kg porsaan sisäfileetä
  • suolaa ja pippuria

Kastike

  • 1 pieni sipuli silputtuna
  • ½ dl lihalientä
  • 3 dl punaviiniä
  • 1 rkl viherpippuria
  • 3 rkl persiljasilppua
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl vehnäjauhoa
  • voita paistamiseen

Lisäksi

  • uuniperunoita

Valmistusohje

1. Kastike: Kuullota sipulisilppu pehmeäksi voissa kasarissa. Kaada joukkoon lihaliemi ja viini ja keitä kokoon, niin että 2/3 on jäljellä. Lisää viherpippurit ja persiljasilppu. Sekoita keskenään voi ja vehnäjauho palloksi ja vatkaa se kastikkeeseen. Keitä 10 minuuttia. Mausta.

2. Puhdista filee, mausta ja ruskista kauttaaltaan voissa. Alenna lämpöä ja paista liha kypsäksi pannulla, noin 20 minuuttia. Kääntele fileetä paistamisen aikana.

3. Viipaloi filee ja tarjoile kastikkeen ja uuniperunoiden kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Porsaanfilee