Portviinipäärynät
Julkaistu
Ranskalaista makua.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 päärynää, puolikkaina
- mantelilastuja
Liemi
- 2 dl portviiniä
- 2 dl vettä
- 1 dl kidesokeria
- 3 mausteneilikkaa
Valmistusohje
1. Sekoita liemi kattilassa ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää päärynänpuolikkaat ja keitä sopivan pehmeiksi.
2. Nosta päärynät liemestä ja keitä liemi kokoon kunnes puolet on jäljellä. Paahda mantelit kuivassa pannussa.
3. Kaada viiniliemi päärynöille, koristele mantelilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku