Irish Stew on todellinen Irlannin kansallisruoka. Tämä lammaspata tarjoillaan syviltä lautasilta. Sokeritonta sinappia, mielellään vaaleaa dijon-tyyppistä, ei pidä puuttuman pöydästä. Eikä oluttakaan.

4 hengelle

  • 600 g luutonta lampaanlihaa
  • (tai runsas kilo luullista)
  • 4 sipulia
  • 1 kg perunoita
  • 3-4 lehtisellerin vartta
  • 4-5 porkkanaa
  • 1 suuri nippu persiljaa
  • 1 laakerinlehti
  • 8 valkopippuria
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

1. Leikkaa liha 2-3 sentin kokoisiksi kuutioiksi. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuori ja lohko perunat, sellerit ja porkkanat isohkoiksi paloiksi. Hienonna persilja.

2. Kerrostele vihannekset ja liha pataan. Sirottele kerrosten väliin persiljaa, mutta säästä osa valmiin muhennoksen päälle. Lisää pataan pippurit ja laakerinlehti sekä suola.

3. Kaada pataan sen verran vettä, että ainekset peittyvät juuri ja juuri. Kuumenna kiehuvaksi, sulje pata kannella ja vähennä lämpöä pienimmälle. Anna kiehua hiljalleen poreillen noin tunti, tai kunnes liha tuntuu murealta. Sirottele loppu persiljasilppu ruoan pinnalle ja tarjoile heti suoraan padasta. Hyvä leipä ja vahva olut maistuvat ohella.

Tuoreimmat aiheesta

Lammaspata