Kuullota salottisipulit voissa ja laita uunivuokaan. Ruskista huoneenlämpöiset lihat voissa, mausta suolalla, pippurilla ja chilillä. Laita lihat pataan sekä loput aineet. Hauduta liedellä tai uunissa miedolla lämmöllä kannen alla noin puolitoista tuntia, kunnes liha on kypsää. Nauti sahramiriisin kera.
Makuja
Marokkolainen lammaspata ja sahramiriisiä
Julkaistu 18.02.2013 00:00
Ihanan mausteisia tunnelmia Marokosta. Lammaspata saa lisäkkeekseen sahramiriisin.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 100 g kuorittuja manteleita
- 8 salottisipulia kuorittuna
- 3 valkosipulin kynttä viipaleina
- 25 g voita
- 500 g luutonta lampaanpaistia kuutioina
- suolaa
- vastajauhettua mustapippuria
- ½ tl chilijauhetta
- 8 kpl kuivattua viikunaa paloiteltuna tai 1 dl rusinoita
- 2 laakerinlehteä
- 1 kanelitanko
- 4 dl tomaattimurskaa
- 2 dl vettä