Marokkolainen lammaspata ja sahramiriisiä

Ihanan mausteisia tunnelmia Marokosta. Lammaspata saa lisäkkeekseen sahramiriisin.

Ainekset

  • 100 g kuorittuja manteleita
  • 8 salottisipulia kuorittuna
  • 3 valkosipulin kynttä viipaleina
  • 25 g voita
  • 500 g luutonta lampaanpaistia kuutioina
  • suolaa
  • vastajauhettua mustapippuria
  • ½ tl chilijauhetta
  • 8 kpl kuivattua viikunaa paloiteltuna tai 1 dl rusinoita
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 kanelitanko
  • 4 dl tomaattimurskaa
  • 2 dl vettä

Valmistusohje

Kuullota salottisipulit voissa ja laita uunivuokaan. Ruskista huoneenlämpöiset lihat voissa, mausta suolalla, pippurilla ja chilillä. Laita lihat pataan sekä loput aineet. Hauduta liedellä tai uunissa miedolla lämmöllä kannen alla noin puolitoista tuntia, kunnes liha on kypsää. Nauti sahramiriisin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!