Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Marokkolainen lammaspata ja sahramiriisiä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ihanan mausteisia tunnelmia Marokosta. Lammaspata saa lisäkkeekseen sahramiriisin.

Ainekset

  • 100 g kuorittuja manteleita
  • 8 salottisipulia kuorittuna
  • 3 valkosipulin kynttä viipaleina
  • 25 g voita
  • 500 g luutonta lampaanpaistia kuutioina
  • suolaa
  • vastajauhettua mustapippuria
  • ½ tl chilijauhetta
  • 8 kpl kuivattua viikunaa paloiteltuna tai 1 dl rusinoita
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 kanelitanko
  • 4 dl tomaattimurskaa
  • 2 dl vettä

Valmistusohje

Kuullota salottisipulit voissa ja laita uunivuokaan. Ruskista huoneenlämpöiset lihat voissa, mausta suolalla, pippurilla ja chilillä. Laita lihat pataan sekä loput aineet. Hauduta liedellä tai uunissa miedolla lämmöllä kannen alla noin puolitoista tuntia, kunnes liha on kypsää. Nauti sahramiriisin kera.

Tuoreimmat aiheesta

Lammaspata