Irlantilainen lammasmuhennos

Irlanti on yksi niistä maista, joissa syödään runsaasti lampaanlihaa, esimerkiksi juuri tätä muhennosta. Parsakaali antaa tähän lisäväriä ja makua.

Neljälle

  • n. 1 kg lampaanlihapaloja
  • 5 dl lihalientä
  • suolaa ja pippuria
  • 3 sipulia lohkoina
  • 4 porkkanaa paloina
  • 8 perunaa viipaleina
  • 1 tl timjamia
  • 2 laakerinlehteä
  • 6-7 kokonaista mustapippuria
  • 225 g pakaste parsakaalia
  • persiljasilppua

Valmistusohje

1. Kiehauta patapaloiksi pienitty liha lihaliemessä, kuori vaahto ja lisää suola ja pippurit. Keitä hiljaa 15 minuuttia.

2. Lado vihannekset ja puolikypsät lihat kerroksittain pataan, kaada lihaliemi päälle ja mausta. Keitä hiljaa, kunnes liha on mureaa.

3. Pane parsakaali kiehumaan pataan, kun 10 minuuttia keittoaikaa on jäljellä. Sirota pinnalle persiljasilppua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!