Irlantilainen lammasmuhennos
Irlanti on yksi niistä maista, joissa syödään runsaasti lampaanlihaa, esimerkiksi juuri tätä muhennosta. Parsakaali antaa tähän lisäväriä ja makua.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- n. 1 kg lampaanlihapaloja
- 5 dl lihalientä
- suolaa ja pippuria
- 3 sipulia lohkoina
- 4 porkkanaa paloina
- 8 perunaa viipaleina
- 1 tl timjamia
- 2 laakerinlehteä
- 6-7 kokonaista mustapippuria
- 225 g pakaste parsakaalia
- persiljasilppua
Valmistusohje
1. Kiehauta patapaloiksi pienitty liha lihaliemessä, kuori vaahto ja lisää suola ja pippurit. Keitä hiljaa 15 minuuttia.
2. Lado vihannekset ja puolikypsät lihat kerroksittain pataan, kaada lihaliemi päälle ja mausta. Keitä hiljaa, kunnes liha on mureaa.
3. Pane parsakaali kiehumaan pataan, kun 10 minuuttia keittoaikaa on jäljellä. Sirota pinnalle persiljasilppua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku