Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Irlantilainen lammasmuhennos

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Irlanti on yksi niistä maista, joissa syödään runsaasti lampaanlihaa, esimerkiksi juuri tätä muhennosta. Parsakaali antaa tähän lisäväriä ja makua.

Neljälle

  • n. 1 kg lampaanlihapaloja
  • 5 dl lihalientä
  • suolaa ja pippuria
  • 3 sipulia lohkoina
  • 4 porkkanaa paloina
  • 8 perunaa viipaleina
  • 1 tl timjamia
  • 2 laakerinlehteä
  • 6-7 kokonaista mustapippuria
  • 225 g pakaste parsakaalia
  • persiljasilppua

Valmistusohje

1. Kiehauta patapaloiksi pienitty liha lihaliemessä, kuori vaahto ja lisää suola ja pippurit. Keitä hiljaa 15 minuuttia.

2. Lado vihannekset ja puolikypsät lihat kerroksittain pataan, kaada lihaliemi päälle ja mausta. Keitä hiljaa, kunnes liha on mureaa.

3. Pane parsakaali kiehumaan pataan, kun 10 minuuttia keittoaikaa on jäljellä. Sirota pinnalle persiljasilppua.

Tuoreimmat aiheesta

Lammaspata