Klassinen irlantilainen lammaspata
Maukkaat ja täyttävät lammasruoat ovat tavallisia Irlannissa. Yksi tunnetuimmista on Irish Stew. Se valmistetaan yhdessä ainoassa padassa ja tarjoillaan syvistä kulhoista leivän kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 750 g lampaanselkää tai -lapaa
- 1 l vettä
- 2 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 1 laakerinlehti
- ½ tl timjamia
- 1 persiljanoksa
- 10 pikkusipulia
- 4 porkkanaa
- 6 perunaa
- 200 g lanttua
Valmistusohje
1. Paloittele liha pienemmiksi paloiksi. Laita palat pataan ja kaada päälle vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori vaahto pois huolellisesti. Lisää suola, mustapippuri, laakerinlehti, timjami ja persilja. Keitä pataa hiljalleen kannen alla 1 ¼ tunti.
2. Huuhdo, kuori ja kuutioi porkkanat, perunat ja lanttu. Kuori pikkusipulit.
3. Laita perunat, juurekset ja sipulit pataan ja keitä vielä 30 minuuttia. Mausta tarvittaessa lisää.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"