Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Klassinen irlantilainen lammaspata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Maukkaat ja täyttävät lammasruoat ovat tavallisia Irlannissa. Yksi tunnetuimmista on Irish Stew. Se valmistetaan yhdessä ainoassa padassa ja tarjoillaan syvistä kulhoista leivän kera.

Neljälle

  • 750 g lampaanselkää tai -lapaa
  • 1 l vettä
  • 2 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 laakerinlehti
  • ½ tl timjamia
  • 1 persiljanoksa
  • 10 pikkusipulia
  • 4 porkkanaa
  • 6 perunaa
  • 200 g lanttua

Valmistusohje

1. Paloittele liha pienemmiksi paloiksi. Laita palat pataan ja kaada päälle vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori vaahto pois huolellisesti. Lisää suola, mustapippuri, laakerinlehti, timjami ja persilja. Keitä pataa hiljalleen kannen alla 1 ¼ tunti.

2. Huuhdo, kuori ja kuutioi porkkanat, perunat ja lanttu. Kuori pikkusipulit.

3. Laita perunat, juurekset ja sipulit pataan ja keitä vielä 30 minuuttia. Mausta tarvittaessa lisää.

Tuoreimmat aiheesta

Lammaspata